2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

45 000 liter Hygit adományozott a MOL 2020-ban

A pandémia kezdete óta mintegy 4,2 millió liter fertőtlenítőszert gyártott a MOL. A vállalat emellett 45 ezer liter MOL Hygi kéz- és felületfertőtlenítőt adományozott, ebből 2300 litert az Ökumenikus Segélyszervezet kapott karácsonyi melegétel-segélyakciójának biztonságos lebonyolításához.

A hagyományos ételosztás helyett a karitatív szervezet 2020 végén öt napon át naponta 500 adag meleg ételt juttatott el a rászorulóknak. A járványhelyzet miatt előre kiporciózták az ételeket, majd ki is vitték a nehéz sorsú családoknak és a hajléktalan embereknek.

Fontos, hogy a járványhelyzetben se engedjük el a rászorulók kezét! Ahhoz azonban, hogy szociális intézményeink és ünnepi segélyakcióink is járványbiztosan működhessenek, nagy mennyiségű fertőtlenítőszerre van szükség. Ötnapos szeretet-vendéglátásunk előtt a legjobb pillanatban érkezett a MOL adománya. A kéz- és felületfertőtlenítők az ünnepeken túl a hétköznapokban is nagy segítséget jelentenek majd munkatársainknak, támogatottjainknak.

– mondta Gáncs Kristóf, a segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Az olajvállalat a koronavírus-járvány kezdete óta folyamatosan adományozott saját gyártású fertőtlenítőszert, többek között egészségügyi intézményeknek, önkormányzatoknak és a nyári napközis Erzsébet-táboroknak. Decemberben az Országos Mentőszolgálat mellett gyermekvédelmi és segélyszervezetek kaptak Hygit.

A gyermekvédelmi és karitatív szervezetek, így az Ökumenikus Segélyszervezet munkájára ebben a nehéz és bizonytalan időszakban talán nagyobb szükség van, mint valaha. A MOL felelős vállalatként ezért is döntött úgy, hogy az ünnepi időszakban 12 ezer liter MOL Hygivel segíti ezen szervezetek munkáját. A pandémia kezdete óta összesen 45 ezer liter fertőtlenítőszert adományoztunk

– mondta Bakos Piroska, a MOL Magyarország kommunikációs vezetője.

A MOL almásfüzitői üzemében március végén kezdték el a kéz- és felületfertőtlenítő szerek gyártását Fotó: MOL/MTI
Neked ajánljuk
Pécsen is tanszereket gyűjtenek Félmillió forintot adományozott a Covid-árváknak Varga Judit Pelé jótékonysági aukciót szervez a koronavírus brazil károsultjaiért Kamionnyi adomány érkezett Tiszaderzsre Egyre biztosabb: megcserélődnek a Föld mágneses pólusai
Tovább a forrásra: mol.hu
Vissza
Hírfolyam