2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szeretet a csomagban

Közel hétszáz, nehéz sorsú családoknak és gyermekeknek szánt szeretetcsomag talált gazdára még karácsony előtt Békés megye több településén Bonnyai Sándornak és a Karácsonyi Angyaloknak köszönhetően, kicsit szebbé varázsolva az ünnepi időszakot a rászorulók számára. 

A Karácsonyi Angyalok segítői 2020-ban is megtöltötték az ajándéktasakokat, amelyekkel aztán körbejárták Békés megye valamennyi anyaotthonát, meglátogatták az állami gondozásban élő gyermekeket és fiatalokat, az egyedül élő nyugdíjasokat, a szegény körülmények között élő családokat, valamint meglepték a pszichiátriai osztályon karácsonyozó gyermekeket is.

Bonnyai Sándor elmondása szerint a mostani gyűjtés a koronavírus-járvány miatt más volt, mint az előző esztendőkben. Idén nem voltak gyűjtőpontok, ahová eljuttathatták az adományozók, a felajánlók a szeretetcsomagokat. Arra kérte a közösségeket – például osztályokat, munkahelyi és gyülekezeti közösségeket, óvodai vagy épp sportcsoportokat –, hogy a saját berkeiken belül gyűjtsenek csokoládét, szaloncukrot, kekszet és egyéb édességet, valamint tartós élelmiszert, tisztálkodási szert, higiéniai eszközt. Azokat az akció végén összegyűjtötték, és önkéntesek segítségével családoknak, illetve gyermekeknek szánt pakkokat állítottak össze belőlük.

Annyi adomány gyűlt össze, hogy azokból 225, egyenként 5-5 ezer forint értékű családi, valamint 450 gyermekeknek szánt szeretetcsomagot készítettek.

Fotó: Bonnyai Sándor/beol.hu
Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Használt mobilokkal segíthetünk Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: beol.hu
Vissza
Hírfolyam