2022. augusztus 10., Lőrinc
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Még nagyobb szükség van kórházi tévéadományokra a járvány miatt

A Ne Dobd Ki Alapítvány életre hívója, Ellenbacher Attila az elmúlt években több ezer televíziókészüléket adományozott egészségügyi intézményeknek. Munkája még fontosabb a koronavírus-járvány idején: ha ugyanis egy kórteremben van tévé, azzal csökkenteni lehet az orvos és a beteg közötti interakciók számát.

Ellenbacher Attila 2012 óta dolgozik azért, hogy egy kicsit jobb legyen a kórházakban fekvő betegek élete. 2020-ban közel 400 tévét adott át adományként.

A kórtermi televíziózás azonban nem csupán a szórakozásról szól. A koronavírus-járvány miatt a gyógyításban is fontos szerepe van a kórteremben lévő televíziónak. Egy izolációban lévő beteg a televízión keresztül anélkül tudhatja meg, hogy mi történik Magyarországon és a kórházban, hogy találkoznia kellene egy egészségügyi dolgozóval.

A Szent Ferenc Kórházban létrehoztak egy csatornát, amelyen az aktuális információkat (érvényben lévő járványügyi korlátozások, látogatási lehetőségek) látják a pácienseket. Sőt, a televízión rehabilitációs videókat, gyógytorna-gyakorlatsorokat is tudnak vetíteni a betegeknek, akiknek így elegendő ritkábban találkozniuk az egészségügyi dolgozókkal, ezzel a fertőzés átadásának veszélye is csökken.

A kórház főigazgatója, dr. Toldy-Schedel Emil szerint a technológiai eszközök beszerzése nehéz feladat a kórházak számára, amelyek sokszor jelentős hátrányból indulnak. 

Védőfelszerelést viselő orvos ellát egy beteget a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020 tavaszán Fotó: MTI/Árvai Károly/kormany.hu
Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Használt mobilokkal segíthetünk Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: hu.euronews.com
Vissza
Hírfolyam