2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Így segíti a független színházi dolgozókat Gergye Krisztián

A hazai kortárs színház- és táncművészet ismert alkotója a Független Előadó-művészeti Szövetség által indított Segélyalap egyik nagyköveteként a saját, színházi témájú festményei után befolyó összeggel segíti a független színházi dolgozókat.

A koronavírus-járvány második hulláma ismét nehéz helyzetbe sodorta a kulturális szférában dolgozókat, előadásaik elmaradásával bevételeik kiestek. A Független Előadó-művészeti Szövetség ezért adománygyűjtő akciót indított: a cél, hogy január 22-ig minimum 2 millió forinttal növeljék a Segélyalap támogatási keretét.

Ezen törekvésüket tizennyolc nagykövet is segíti, köztük Gergye Krisztián független színházi alkotó, táncos, koreográfus, performer, aki saját festményeit ajánlotta fel az adományozóknak.

Ebben a színház nélküli időszakban a művészet egy magányosabb műfajához menekülök. A festéshez. Ez segít elmélyülni, segít gondolkodni vagy épp nem gondolni semmi olyanra, ami megoldhatatlan”

– fogalmazott Gergye Krisztián, aki a kampányhoz való csatlakozás révén egy izgalmas kihívás elé is állítja magát:

  • tíz nap alatt (január 10. és 20. között) tíz színházi tematikájú képet fest meg, amelyeket mindennap online tesz közzé a Fidelio Facebook-oldalán. Az egy-egy naphoz tartozó festményt az aznapi legtöbbet adományozók között sorsolják ki. 
Gergye Krisztián első adományozásra bocsátott festménye Fotó: Facebook/Fidelio
Neked ajánljuk
Különleges könyv is szerepel a Jónak lenni jó! kampány felajánlásai között Nagy Tímea vb-aranya is segíti az adománygyűjtést 2500 liter MOL Hygit kapott a Dévai Szent Ferenc Alapítvány A Stellantis mostantól csak elektromos hajtással kínálja a kisbuszait és nagy autóit Óriási jéghalkolóniára bukkantak a Weddell-tengerben (videóval)
Tovább a forrásra: fidelio.hu
Vissza
Hírfolyam