2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

36 milliós adomány a kórházaknak a WTCR jótékonysági programjából

2020 végén lezárult a Túraautó Világkupa által elindított #RacetoCare jótékonysági program. A WTCR elérte a kitűzött célt: összesen 100 000 euró, azaz közel 36 millió forint adomány gyűlt össze, amelyből egészségügyi intézményeket támogattak.

A pénzt olyan kórházak között osztották szét, melyek a bajnokság által érintett országokban működnek, és fontos szerepet töltenek be a koronavírus-járvány elleni küzdelemben.

A program keretében a Túraautó Világkupát szervező Eurosport Events 1 eurót adományozott minden időmérő edzésen megtett kilométer után, és ehhez tették hozzá felajánlásaikat a WTCR pilótái, illetve csapatai.

A promóter előzetesen 100 000 euró adomány összegyűjtését tűzte ki célul, amit sikerült is elérni. Az összeget a WTCR fordulóinak megfelelően hat különböző kórház között osztották szét.

  • Zolder – UZ Leuven University Hospital
  • Nordschleife – Maria-Hilf Hospital, Daun
  • Szlovákiaring – Dunaszerdahelyi Kórház (Dunajská Streda Hospital)
  • Hungaroring – Bajcsy-Zsilinszky Kórház
  • Motorland Aragon 1 – Hospital Comarcal de Alcañiz
  • Motorland Aragon 2 – Instituto de Investigacion Sanitaria Aragón

Az adományból a Bajcsy-Zsilinszky Kórháznak 16 667 euró, azaz nagyjából 6 millió forint jutott.

Fotó: fiawtcr.com
Neked ajánljuk
Pécsen is tanszereket gyűjtenek Félmillió forintot adományozott a Covid-árváknak Varga Judit Pelé jótékonysági aukciót szervez a koronavírus brazil károsultjaiért A dinók hosszú farka mégsem csak a fejük súlyát volt hivatott ellensúlyozni A világ legnagyobb élőnövény-gyűjteménye a londoni Kew Gardensben van
Tovább a forrásra: eurosport.hosszabitas.hu
Vissza
Hírfolyam