2021. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kampány az egészségügyben dolgozókért

Hálacsomag összeállításával segíthetjük a Covid-ellátásban részt vevő egészségügyi szakdolgozókat és családjukat a Fogjunk össze kampányban. Akár takarítást, gyerekfelügyeletet vagy ajándékot is felajánlhatunk. 

A kampány célja, hogy több tízezer olyan családnak tudjanak köszönetet mondani, ahol az egyik vagy akár mindkét szülő ápolóként, műtősként, beteghordóként vagy éppen adminisztrációs munkatársként a Covid ellen harcol az orvosok munkáját segítve.

A program weboldalán mindenki kiválaszthatja, miben tud segíteni. Már több mint 650 felajánlás érkezett – ezek között mozijegytől a wellnesspihenésen át a gyerekfelügyeletig sok minden szerepel. Természetesen pénzt is lehet a virtuális szeretetcsomaggal küldeni, akár megnevezve az intézményt is, melynek dolgozóit az adományozó támogatni szeretné.

A felajánlások begyűjtését és koordinálását a magyar district rotary klubjai segítik, melyben kiemelkedő szerepet vállalt a Rotary Club Szeged Dóm. Farkas Ákos soros elnök elmondta, minden intézményben az ápolási osztály vezetői vagy az osztályvezető főnővérek mérik fel, mely dolgozónak mi jelentené a legnagyobb segítséget. Így hozzák később össze a felajánlásokat és a támogatottakat a klubok, amelyek alapvetően helyi intézményeket szeretnének támogatni.

Védőfelszerelést viselő ápoló és orvos a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban 2020 tavaszán Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Neked ajánljuk
Pécsen is tanszereket gyűjtenek Félmillió forintot adományozott a Covid-árváknak Varga Judit Pelé jótékonysági aukciót szervez a koronavírus brazil károsultjaiért Kőhalmi Zoltán új regénye egy „hulladékgazdálkozási science fiction, amelyben a szemét körül forognak a dolgok” Áder János: a fenntartható fejlődési célok számos területén előrelépett Magyarország
Tovább a forrásra: delmagyar.hu
Vissza
Hírfolyam