2021. március 8., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Élelmiszert osztanak a Budafoki Angyalok

Kerületi lakosok és vállalkozók fogtak össze, hogy segítséget nyújtsanak azoknak az embereknek, akik nehéz élethelyzetbe kerültek, a pandémia miatt állás nélkül maradtak, idősek, mozgásukban korlátozottak, vagy hajléktalanok.

Nemes Anikó kezdeményezésére, a helyi vállalkozók ötlete nyomán és támogatásával szeptemberben létrejött a Budafoki Angyalok Civil Szerveződés, melynek alapítványi bejegyzése remélhetőleg januárban megtörténik.

A szervezet karácsony előtt közel száz, egyenként nyolcezer forint értékű élelmiszercsomagot készített össze, amelyeket a mozgásukban korlátozott embereknek önkénteseik szállítottak házhoz.

Amikor felhívtam az embereket, hogy szeretnénk nekik karácsonyra tartós élelmiszert adni, sokan nem hitték el, többen pedig sírva fakadtak

– mesélte Nemes Anikó.

Első körben saját környezetükben kutatják fel azokat, akik megszorultak, de a Facebook közössége is sokat segít ebben. Szólnak a rászorultaknak, hogy Budafokon ilyen lehetőség van, nekik pedig, ha tudnak valakiről, aki igényelné a segítséget. Tervezik, hogy szolgáltatásokkal bővítik a segítségnyújtást, többek között a jogsegélynyújtást is szeretnék felvenni a tevékenységeik közé.

Fotó: budafokteteny.hu
Neked ajánljuk
Jótékonysági ruhaosztás volt Veszprémben Több mint 100 rászoruló családnak segít a GLS és a Máltai Szeretetszolgálat A nehéz helyzetbe került gazdiknak segít a Rex Alapítvány A Föld fölött uralmat szerző ember a „természet balesete” Újabb honlapon rendelhetünk közvetlenül termelőktől, háztól házig
Tovább a forrásra: budafokteteny.hu
Vissza
Hírfolyam