2021. szeptember 18., Diána
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jótékonysági kezdeményezés a backstage-ben dolgozókért

A járvány miatti rendezvénystop komoly csapásként érte a zene- és rendezvényipart. A #savethebackstage néven induló akcióval a fennálló helyzet következtében munka és bevétel nélkül maradt zeneipari háttérmunkásokat  segítené az ügy mögött álló Fábián Juli Emlékalapítvány.

A #savethebackstage-et Szabó Zsolt színpadmester-turnémenedzser kezdeményezte, összefogva néhány szerencsésebb helyzetben lévő zeneipari háttérmunkással. Az első hullám alatt is sokat tettek azért, hogy hosszú távon ne veszítsen jó szakembereket az ágazat. Tavaly tavasszal például a Radio 1-gyel közösen indítottak gyűjtést, melynek köszönhetően hetven, a koronavírus-járvány által nehéz helyzetbe került zeneipari háttérmunkás számára tudtak pénzbeli támogatást folyósítani, összesen tízmillió forint értékben.

Szepesi Mátyás, a Fábián Juli Emlékalapítvány kuratóriumának elnöke hangsúlyozta: már a tavalyi pályázatok értékelése során nyilvánvalóvá vált, hogy nagyon sok, akár középkorú háttérmunkás a szakmában eltöltött évtizedek, az azzal járó fizikai megterhelés és az igen speciális szaktudás miatt nehezen talál más lehetőséget a munkaerőpiacon. 

A mostani kezdeményezés keretében az erre a célra készített pólókból, pulóverekből lehet rendelni a kampány webshopjában vagy a Popshop.hu-n. 

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Pécsen is tanszereket gyűjtenek Félmillió forintot adományozott a Covid-árváknak Varga Judit Pelé jótékonysági aukciót szervez a koronavírus brazil károsultjaiért Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam