2021. szeptember 18., Diána
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Alpolgármesterek önkénteskedtek a mentőállomáson

Segítséget kapott a Kecskeméti Mentőállomás. Engert Jakabné és Szeberényi Gyula Tamás alpolgármesterek ajándékot vittek a mentőknek, és önkéntes munkát vállaltak. A segítség elkél, hiszen egyes napokon 6-700 telefonhívást kell kezdeményeznie a mentőszolgálatnak.

Két nagy kosár gyümölccsel érkezett meg Engert Jakabné és Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester a Kecskeméti Mentőállomásra. A vitaminban gazdag meglepetés mellett önkéntesként a betegszállítás-irányítás munkáját is segítették.

– A járvány megfékezése szempontjából nagyon fontos a védőoltás felvétele, ami az elkövetkező hónapoknak jelentős eseménye. A polgármester asszony, az alpolgármester asszony és én is bejelentkeztünk, regisztráltunk a védőoltásra – hangsúlyozta Szeberényi Gyula Tamás, aki Engert Jakabnéval részt vett a tesztelés megszervezésével kapcsolatos munkálatokban is.

Az alpolgármesterek az önkéntes munka során a mintavételek szervezésében vettek részt. Mivel a mentőszolgálathoz naponta átlagosan 200-300, nehezebb napokon 6-700 koronavírus-mintavételi kérelem érkezik a megye területéről, minden segítség jól jön.

– A betegszállítás irányításában tudtuk az alpolgármestereket foglalkoztatni, ahol önkéntesek is végeznek munkát. Elsősorban a mintavételek szervezése volt a feladatuk. Ide érkeznek be a mintavételi kérőlapok, ők értesítik a pácienseket, betegeket, hogy mikor és hol történik a mintavételük – mondta dr. Szekeres Antónia, a Kecskeméti Mentőállomás vezetője. Kiemelte, hogy az egészségügyi felsőoktatásban részt vevő hallgatók is segítik a munkájukat, akik a minták levételét végzik a fix mintavételi pontokon és személyautóval egyaránt. A megye területe és a kérelmek nagy száma miatt hatalmas segítséget jelentenek.

Aki szeretné önkéntesként segíteni a mentőállomást, az a 06-76/500-648 telefonszámon jelentkezhet.

Neked ajánljuk
Covid-árvák kaptak ajándékokat Díjazták az egyetemi önkénteseket Egy sokoldalú illóolaj, amely egy háztartásból sem hiányozhat Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: kecskemetilapok.hu
Vissza
Hírfolyam