2022. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rekordadomány gyűlt össze társadalmi ügyekre a koronavírus következtében

A szolidáris kezdeményezések mellett kiemelkedő volt a társadalmi ügyekre felajánlott adományszint tavaly a koronavírus hatására. 206 millió forint feletti összeget adtak össze az ilyen célokra adományozók 2020-ban, ami 200%-kal magasabb az előző évekhez képest.

Tavaly összesen 140 közösségi adománygyűjtő kampány indult, közülük a vírusra reagáló kezdeményezések száma 81 volt. A megelőző, 2019-es évben összesen 83 közösségi adománygyűjtő kampány keretében adakozhattunk – derült ki a hazai legnagyobb közösségi adománygyűjtő platform, az Adjukössze.hu legfrissebb statisztikájából.

Megkétszereződött a rendszeres adományozók száma is az oldalon, 1085 ember iratkozott fel egy ügyre 2020-ban, míg 2019-ben csak 491 ilyen adományozó volt. A legerősebb hónapok egyike 18 millió forintos adománnyal az április volt, ami a koronavírus kirobbanásához köthető.

Tavalyi rengeteg inspiráló kezdeményezést, nem csak pénzben mérhető hatású összefogást láttunk a hazai civil szférában. Nem csupán azok mozdultak meg, akik a jellemzően civil szervezeteknek adományoznak. Azt láttuk, hogy számtalan innovatív, alulról jövő kezdeményezés indult magánemberektől, kisközösségektől is

– mondta el Gerencsér Balázs, az adománygyűjtő oldalt működtető NIOK Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Különleges könyv is szerepel a Jónak lenni jó! kampány felajánlásai között Nagy Tímea vb-aranya is segíti az adománygyűjtést 2500 liter MOL Hygit kapott a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Hálóba gabalyodott, sérült bálnára bukkantak az Antarktiszon Hogyan hasznosulhat a kidobott fenyőfa?
Tovább a forrásra: tudatosvasarlo.hu
Vissza
Hírfolyam