2022. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Kalicka Bistró ebéddel segít egy Covid-osztályt

Hétköznaponként ingyenebédet biztosít 25 kórházi dolgozónak a Budapest VII. kerületében található Kalicka Bistró. A projekt egy egymillió forintos adomány hatására indult be októberben, és azóta egyre többen állnak a jó ügy mellé.

A koronavírus-járvány a bisztrót is fájdalmasan érintette, alkalmazottjaik nagy részét el is kellett küldeniük. Jelenleg a tulajdonosokon kívül mindössze egy séf tartja működésben a vendéglátóhelyet, ami a szigorú szabályok miatt egy ideje csak kiszállításra és elvitelre készít ételeket.

Októberben egy baráti felajánlásnak köszönhetően indult útjára a kórházi dolgozókat segítő kezdeményezés. Egy labortechnikai cég tulajdonosa adományozott számukra egymillió forintot, amelyből a Szent Imre Kórház izolációs osztályán dolgozók részére kezdtek ebédet készíteni.

Az elindulásra szánt egymillió forintból az alapanyagok nagy részét fedezni tudták, a kiszállítási költséget és a plusz munka díját viszont már az étteremnek kellett kigazdálkodnia. Két hónap alatt elfogyott az indulótőke, a tulajdonosok azonban nem akarták veszni hagyni a projektet, ezért a törzsvendégeikhez fordultak segítségét. Arra kérték őket, hogy vállalják át a 25 kórházi dolgozó ebédjének díját egy napra, amely 25 ezer forint adományt jelentett. Később pedig már a közösségi oldalukon is toboroztak támogatókat. Ma már bárki bármekkora összeggel segítheti a projekt folytatását. 

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Különleges könyv is szerepel a Jónak lenni jó! kampány felajánlásai között Nagy Tímea vb-aranya is segíti az adománygyűjtést 2500 liter MOL Hygit kapott a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Ha drámai kérdésekről van szó, a színház eszközei segíthetik a megértést Matolcsy György: A központi bankokat be kell vonni a klímaváltozás elleni háborúba
Tovább a forrásra: hazipatika.hu
Vissza
Hírfolyam