2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hálásak minden adományért

A Covid-ellátásban használja fel a Jósa András Oktatókórház azt a 300 ezer forintot, amit a Mozaik Med Sportegyesület ajánlott fel az intézménynek egy virtuális futóverseny nevezési díjaiból, és amelyet nemrég adtak át ünnepélyesen.

– Közel egy éve a koronavírus jegyében élünk és dolgozunk. Ez alatt az idő alatt rengeteg új feladattal szembesültünk, de sok ismeretre is szert tettünk, a védekezés pedig a védőoltással új szakaszába lépett – mondta a kórház főigazgatója, dr. Szondi Zita, aki hozzátette: köszönettel tartoznak azoknak, akik bármilyen formában támogatják a munkájukat. – Minden gesztusért és felajánlásért hálásak vagyunk, az egyesülettől kapott 300 ezer forintot azokon a területeken használjuk fel, ahol az oltásokat végzik – mondta a főigazgató.

Mindenki futott, de nem egyszerre, és nem egy helyen

– Amikor az egyesülettel a tervezett közös munkáról egyeztettünk, nem gondolhattuk, hogy a futást virtuálisan kell majd lebonyolítani, de ezt is remekül megoldották – nyilatkozta Halkóné dr. Rudolf Éva, a nyíregyházi közgyűlés tagja, aki arról is beszélt, hogy az önkormányzat elkötelezett a téren, hogy a városlakók minőségi módon tölthessék el a szabadidejüket, és hogy aki szeretne, kitűnő körülmények között sportolhasson. Ehhez egyrészt támogatásokkal, másrészt az infrastruktúra fejlesztésével járul hozzá a város – mondta.

Fotó: Dodó Ferenc

– A pandémia ellenére is szerettük volna megrendezni a versenyt, ami annyiban volt virtuális, hogy mindenki futott, de nem egyszerre, és nem egy helyen: mindenki a lakóhelyén vagy annak környékén teljesítette a távot. Összesen háromszázan vettek részt a versenyen, külföldről is többen regisztráltak, a nevezési díjakból ajánlottunk fel 300 ezer forintot – mondta a Mozaik Med Sportegyesület elnöke, dr. Bana Richárd, és hozzátette: számukra nem is volt kérdés, hogy az összeget a kórháznak és azon belül a járványhelyzettel összefüggő feladatokat végzők munkájának támogatására ajánlják fel.

Neked ajánljuk
Covid-árvák kaptak ajándékokat Díjazták az egyetemi önkénteseket Egy sokoldalú illóolaj, amely egy háztartásból sem hiányozhat Még lehet jelentkezni a kéktúrázás napjára Mutatjuk a 2020-as hazai energiamixet
Tovább a forrásra: szon.hu
Vissza
Hírfolyam