2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagy figyelmet kapnak az idősek Méhkeréken

Idősbarát Önkormányzat díjat nyert el nemrég Méhkerék, az évek óta tartó munka, valamint a folyamatosan bővülő szolgáltatási csomag kivívta a belügyminiszter és a családokért felelős tárca nélküli miniszter elismerését is. A település a vírushelyzetben még a megszokottnál is jobban odafigyel az idős korosztály tagjaira. 

Hosszú évek egymásra épülő munkájával értük el, hogy minden olyan idős méhkeréki, aki igényt tart a törődésre, segítséget és figyelmet kap a településen

– mondta Tát Margit polgármester­.

Az önkormányzati fenntartású gondozási központ mellett három további szervezet – a Humán Szolgáltató Központ, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió, az Otthonközeli Szociális Támogató Közhasznú Egyesület – működik közre az idősellátásban.

Az idősek és az ellátás érdekében komoly fejlesztéseket hajtottak végre rövid időn belül. Amíg két éve az önkormányzati intézmény négy dolgozóval 36 idősnek biztosított házi segítségnyújtást, addig 2020 őszén, a járvány első hullámának végén már 12 szakember száz embert látott el­.

A koronavírus okozta veszélyhelyzet nemcsak nagyobb létszámot, de váratlan feladatokat is hozott. Mivel az idősek a leginkább veszélyeztetettek, a veszélyhelyzet ideje alatt mindenki, kivétel nélkül, házhoz szállítva kapta és kapja meg az ebédet.

A járvány miatt a gondozási központ bővítette a szolgáltatásai és az ellátottai körét is. Azok a méhkeréki idősek is kérhetnek segítséget a bevásárlásban, akik egyébként nem tartoznak az intézmény állandó ellátottai közé. Ráadásul a bevásárlásban szombatonként is van segítség, csak telefonon jelezni kell.

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Pécsen is tanszereket gyűjtenek Félmillió forintot adományozott a Covid-árváknak Varga Judit Pelé jótékonysági aukciót szervez a koronavírus brazil károsultjaiért Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: beol.hu
Vissza
Hírfolyam