2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A szombathelyi TDK így szeretne javítani a Covid-osztály munkakörülményein

A munkakörülmények javítását szolgáló adományokkal támogatja a helyi Markusovszky kórház három Covid-osztályát a szombathelyi TDK. A támogatás részeként egy speciális mobil ultrahangkészüléket is vásárolt a kórház számára, amely a tüdő- és Covid–19-fertőzött betegek esetében lehetővé teszi a gyors diagnosztikát.

A kórházban eddig nem volt mobil mellkasi ultrahangkészülékünk, ugyanakkor a betegeket nem minden esetben tudjuk röntgenbe vinni. A TDK által a kórházunk számára megvásárolt mobil mellkasi ultrahangeszköz nagyon nagy segítség lesz a mindennapi munkánkhoz, a pandémia idején különösen

– hangsúlyozta dr. Szima Barna, a Markusovszky kórház három Covid-osztályát vezető főorvos.

Az ultrahangeszköz covidos betegeknél is segíti a gyors tájékozódást, több más fontos információ mellett a kezdődő tüdőgyulladás vagy a mellkasi folyadék megítélését is lehetővé teszi a betegek mozgatása nélkül. A TDK a vezeték nélküli eszköz megfelelő használatához szükséges kiegészítőket, így tartalék tölthető elemeket és egy iPadet is biztosított a kórház gyógyítói számára. A vállalat előzetesen egyeztetett a Covid-osztályokkal, hogy olyan segítséget nyújtson, ami valóban hasznos számukra. 

A TDK a mobil ultrahangkészülék mellett a kórház mindhárom Covid-osztályát igyekezett a lehetőségekhez mérten komfortosabbá tenni. Vízforralókat, kávéfőzőket, az ügyelőszobában elhelyezett tévékészüléket, vízautomatákat, kenyérpirítókat, szendvicssütőket vásárolt az osztályok számára, valamint ezekhez a kórházi mindennapokban hasznos tartós alapanyagokat – többek között nagy mennyiségű kávét, üdítőt, száraz süteményeket, vizet stb. – is biztosította.

Fotó: Szombathelyi TDK
Neked ajánljuk
Önkéntesek jelentkezését várja az Idősek Barátai Program Több önzetlen segítségre van szükség most, mint korábban Több mint egy évtizede segít a környékbelieknek az edelényi alapítvány Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: savariaforum.hu
Vissza
Hírfolyam