2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ötezernél is több fiatal veszi ki a részét a járvány elleni küzdelemből

Eddig mintegy 5200, jellemzően orvos- és egészségtudományi egyetemi hallgató vett részt a koronavírus-járvány elleni védekezésben Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára szerint.

Csaknem ezer fiatal 64 különböző kórházban dolgozik vagy dolgozott, őket ezekre a helyszínekre kirendelték a kormányhivatalok. Sok százan közreműködnek önkéntesen az orvosegyetemi klinikákon, az Országos Mentőszolgálat kötelékében pedig 17 757 műszakban teljesített szolgálatot mintegy 2200 fiatal.

Az orvos- és egészségtudományi egyetemek közül a Semmelweis Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem és a győri Széchenyi István Egyetem hallgatói láttak el egészségügyi feladatokat. A Corvinus Egyetem, a Műegyetem, az ELTE, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatói pedig az egyéb adminisztratív és támogató – akár sofőri – feladatokból vették ki a részüket, hozzájárulva a vírus elleni védekezéshez.

Az államtitkár úgy fogalmazott: köszönet illeti a védekezésben részt vevő hallgatókat, akik pár évvel az érettségijük után kiemelkedő teljesítményt nyújtó, példamutató és felelős polgárai Magyarországnak.

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Pécsen is tanszereket gyűjtenek Félmillió forintot adományozott a Covid-árváknak Varga Judit Pelé jótékonysági aukciót szervez a koronavírus brazil károsultjaiért Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone Három év alatt harminc százalékkal csökkent a koalák száma
Tovább a forrásra: kisalfold.hu
Vissza
Hírfolyam