2021. szeptember 20., Friderika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Szent László Lions Club a járványhelyzet alatt is segít

Huszonhárom éve támogatja a Kecskeméti Szent László Lions Club a sérüléssel élőket, a hátrányos helyzetűeket, a tehetségeket vagy épp a nagycsaládosokat. A pandémiás helyzetben is megtettek minden tőlük telhetőt, és a legkülönfélébb módokon segítettek. 

A klub számos módon segít a rászorulóknak: fő céljaik között szerepel a látás megőrzése, a látássérültek segítése, a környezetvédelem, az éhség elleni küzdelem, a cukorbetegség megelőzése és a gyermekrákban szenvedők támogatása.

2020-ban az elsők között nyújtottak segítséget a megyei kórháznak, a járványhelyzet elején ezer darab maszkot adományoztak nekik, később – a kórházzal egyeztetve – 1 150 000 forint értékben védőfelszereléseket és műszaki cikkeket (például mikrohullámú sütőket, kávéfőző gépeket, hűtőszekrényeket) adakoztak a kórházi osztályoknak. Egy doktornőnek, aki kényszerűségből elköltözött otthonról, hogy védje hétfős családját a vírusfertőzéstől, az albérleti díját vállalták át. 2021-ben már négy ózongenerátort ajándékoztak oktatási és szociális intézményeknek. 

A kecskeméti Juhar utcai oktatási intézmény is kapott ózongenerátort, amelyet a klub képviseletében Harsányi Zsuzsanna elnök és Sipos László adott át Fotó: Sebestyén Hajnalka / Petőfi Népe/baon.hu
Neked ajánljuk
Pécsen is tanszereket gyűjtenek Félmillió forintot adományozott a Covid-árváknak Varga Judit Pelé jótékonysági aukciót szervez a koronavírus brazil károsultjaiért Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Tovább a forrásra: baon.hu
Vissza
Hírfolyam