2022. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Idősotthon lakóinak gyűjtenek könyveket

Szabados Ágnes a jótékonysági kezdeményezéssel a járványhelyzet miatt magányosan élő időseknek szeretne örömet okozni, könyvesboltjában várja a megunt, de jó állapotú könyveket – írja a noklapja.hu. 

Szabados Ágnes híradós műsorvezető, a Nincs időm olvasni kihívás alapítója 2020 novemberében nyitotta meg a könyvesboltját a Margit híd budai hídfőjénél. A Libertine Könyvesbolt hangulatos könyvkuckó, amely az általa válogatott könyveket kínálja, még személyesebbé pedig Ágnes jelenléte varázsolja, aki amikor csak teheti, a boltban van, és segít a vásárlóknak a következő olvasmányuk kiválasztásában.

Gyűlnek a könyvek az időseknek Fotó: Peleskey Bence

Ágnes úgy döntött, hogy Valentin-nap alkalmából könyvgyűjtést szervez. Február 1. és 13. között lehet bevinni a már megunt, de még jó állapotú könyveket a Lipthay utca 12. szám alatt található Libertine Könyvesboltba.

„Karácsony elmúltával se feledkezzünk meg a jótékonyságról! A járványhelyzet miatt sok idős ember él magányosan. Arra gondoltam, hogy a szerelmesek ünnepét értelmezzük kicsit másképpen, és forduljunk azok felé, akikre most kevesebb figyelem jut: az idősotthonok lakóira. Nekik gyűjtünk könyveket, hogy minél boldogabban tölthessék el idejüket. Ezért gyűjtünk most az olvasók, a közösség segítségével, és persze egészítem ki a végén én a Libertine Könyvesbolt legnépszerűbb köteteivel” – mondja Ágnes.

A két hét alatt összegyűlt adományokat ő maga szállítja majd ki a II. kerületi Budapesti Nyugdíjas Pedagógus Otthon lakóinak, akik nagyon örülnek a felajánlásnak.

Neked ajánljuk
Különleges figyelmesség a Szent Margit Kórház oltási központjában dolgozóknak A vírusidőszakban már minden második magyar ember vállalt kutyát Tűzifára gyűjt a rászorulóknak a Magyar Református Szeretetszolgálat Hálóba gabalyodott, sérült bálnára bukkantak az Antarktiszon Hogyan hasznosulhat a kidobott fenyőfa?
Tovább a forrásra: noklapja.hu
Vissza
Hírfolyam