2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Borászoktól és cukrászoktól kaptak ajándékot a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai

32 magyarországi borász 1200 palack bort, kilenc cukrász pedig mintegy 600 csomag süteményt ajánlott fel a központ munkatársainak. Az adományok eljuttatásában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segít.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke a felajánlás átadásakor felhívta a figyelmet arra, hogy az NNK munkatársai elkötelezetten végzik munkájukat, és ahhoz, hogy a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs reggel 6-kor kezdődő üléseire megfelelő döntés-előkészítő anyagok készülhessenek, elengedhetetlen a munkájuk.

Fantasztikusnak nevezte a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai által elvégzett munkát, amely nagyságrendjének érzékeltetésére elmondta azt is: az országos tisztifőorvos az elmúlt évben 200 sajtótájékoztatót tartott, és az NNK központi e-mail-címére a járvány kezdete óta 75 ezer e-mail érkezett.

Az adományokat megköszönve Müller Cecília hangsúlyozta, az NNK munkatársai ugyan nincsenek reflektorfényben, de fontos munkát végeznek, és nekik is szükségük van arra, hogy „töltekezzenek a szeretetből, megerősítésből”, amit kapnak.

Auguszt Ibolya, az Auguszt Cukrászda tulajdonosa, Rókusfalvy Pál, a Borászok Borásza díj alapítója, Müller Cecília országos tisztifőorvos és Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke a magyar borászok és cukrászok felajánlásának átadásán Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Neked ajánljuk
Pécsen is tanszereket gyűjtenek Félmillió forintot adományozott a Covid-árváknak Varga Judit Pelé jótékonysági aukciót szervez a koronavírus brazil károsultjaiért Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone Három év alatt harminc százalékkal csökkent a koalák száma
Tovább a forrásra: koronavirus.gov.hu
Vissza
Hírfolyam