2022. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy gyerekrajz, amely a soproni összefogás jelképe lett

Hujber Hedvignek, a soproni Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola tanulójának egy különleges, koronavírusról szóló rajzzal közel egymillió forintnyi adomány sikerült összegyűjtenie, amiből az iskola egyik munkatársát támogatták, aki súlyos betegséggel küzd.

Az iskolában évek óta hagyomány az adventi adománygyűjtés, amit idén a járványhelyzet a megszokott keretek között nem tett lehetővé. Hédi az adventi időszakban mutatta meg osztályfőnökének a rajzot, amelyet a járványhelyzet ihletett. A rajzból aztán póló, a pólóból pedig egy összefogás született. 

A koronavírusról a maszkos gyerekek jutnak eszembe, és az, hogy a barátaimmal megvan a kapcsolatunk, de mégis távolságot kell tartanunk. A rajzomon látható két lány is, akik távolról mutatnak közösen egy szívecskét, ez azt jelenti, hogy attól függetlenül barátok maradunk, hogy nem lehetünk közel egymáshoz, és nem érinthetjük meg a másikat

– mesélte Hédi a rajz születéséről a kisalfold.hu-nak. 

A pólóból közel 700 darab fogyott, így az iskola munkatársát közel egymillió forinttal tudták támogatni a felépülésében.

Hédi Móritz Adrienn-nel, a diákönkormányzat elnökével és Raffai Balázzsal, az iskola igazgatójával Fotó: Szalay Károly/kisalfold.hu
Neked ajánljuk
Különleges könyv is szerepel a Jónak lenni jó! kampány felajánlásai között Nagy Tímea vb-aranya is segíti az adománygyűjtést 2500 liter MOL Hygit kapott a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Hálóba gabalyodott, sérült bálnára bukkantak az Antarktiszon Hogyan hasznosulhat a kidobott fenyőfa?
Tovább a forrásra: kisalfold.hu
Vissza
Hírfolyam