2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Háromnapos ételosztás volt Szegeden

A Szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Club minden év elején főz a rászorulók számára, ettől a hagyománytól pedig a koronavírus-járvány sem tántorította el őket. A rotarysták három na­­pon keresztül több száz adag ételt osztottak ki a Klauzál téren, amelyet előre kiosztott ételjeggyel lehetett átvenni.

Idén a járványhelyzet miatt nem le­­hetett helyben fogyasztásra ételt kínálni, a jótékonysági szervezet tagjai azonban most sem mondtak le az akciójukról: megfőzték az ételeket, majd lehűtve, kidobozolva adták oda a rászorulóknak.

A Mező-Ker Kft. támogatásának és a tagok adományainak köszönhetően tudták beszerezni az ételekhez szükséges alapanyagokat, amelyekből összesen 600 adag egytálétel készült. Ezeket az SZKTT Egyesített Szociális Intézmény vezetésével együttműködve kapták meg olyanok, akiknek ez hatalmas segítséget jelent mindennapjaikhoz. Pénteken pedig 150 plusz adagot főztek, amelyből a mentők, katasztrófavédők, rendőrök, illetve az SBO és a járványkórház dolgozói kaptak.

Fotó: delmagyar.hu
Neked ajánljuk
Önkéntesek jelentkezését várja az Idősek Barátai Program Több önzetlen segítségre van szükség most, mint korábban Milliós felajánlás érkezett Áder Jánosék koronavírus-árvákat felkaroló alapítványához Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: delmagyar.hu
Vissza
Hírfolyam