2022. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Négymillió forintos adományt kapott a Semmelweis Egyetem Alapítvány

A Covid-ellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordította a Lurdy Ház Kft. által felajánlott négymillió forintot a Semmelweis Egyetem Alapítvány. 

A Semmelweis Egyetem az ország egyik legnagyobb betegellátó intézményeként a járvány kezdete óta kiemelt szerepet vállal a Covid–19 elleni küzdelemben. Az egyetem 21 részlege vesz részt a koronavírusos betegek ellátásában, jelenleg naponta mintegy 500 Covid-pozitív, illetve koronavírusfertőzés-gyanús beteget lát el az intézmény; ez a szám a járvány csúcsán 650 fő volt

– mondta el dr. Szabó Attila, klinikai rektorhelyettes, a Klinikai Központ elnöke a Lurdy Ház Kft. adományának átvételekor.

Az adományt az egyetem alapítványa a betegellátáshoz és a betegágy melletti oktatáshoz is szükséges védőfelszerelések, valamint egyéb, a Covid-ellátással összefüggő eszközök beszerzésére fordítja. Az összegből sebészi maszkokat, kesztyűket és az oltáshoz szükséges fecskendőket, tűket vásárolnak az egyetem Covid-ellátásban részt vevő részlegei számára.

A Lurdy Ház Kft. minden évben az általuk legfontosabbnak tartott karitatív célokra ajánlja fel profitja meghatározott részét. A korábbi években beteg, illetve nehéz sorsú gyermekeket segítettek adományaikkal, idén pedig úgy gondolták, ebben a formában tudnak leginkább hozzájárulni a jelenlegi járványhelyzet javításához.

Az adományt szimbolikusan dr. Szabó Attila klinikai rektorhelyettes és Baumgartnerné Holló Irén gazdasági főigazgató vette át a bevásárló- és irodaközpont ügyvezető igazgatójától, dr. Stephen Szakáltól és Zwichl Fanni marketing- és kommunikációs vezetőtől Fotó: Kovács Attila/Semmelweis Egyetem
Neked ajánljuk
Különleges könyv is szerepel a Jónak lenni jó! kampány felajánlásai között Nagy Tímea vb-aranya is segíti az adománygyűjtést 2500 liter MOL Hygit kapott a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Hálóba gabalyodott, sérült bálnára bukkantak az Antarktiszon Hogyan hasznosulhat a kidobott fenyőfa?
Tovább a forrásra: semmelweis.hu
Vissza
Hírfolyam