2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Százötven milliós maszkadomány érkezik az erdélyi magyar iskolákba

A nagy értékű FFP-maszk-adományt egy magyar infrastruktúra-tervező cég ajánlotta fel Böjte Csaba alapítványának. A maszkokat – a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Magyar Református Szeretetszolgálat közreműködésével – Erdélybe és Kárpátaljára fogják eljuttatni. 

Az adományozó cég több mint 290 ezer FFP-maszkot ajánlott fel, amelyből 260 ezer az erdélyi magyar oktatási intézményekbe jut el, harmincezer pedig Kárpátaljára kerül.

Böjte Csabáék a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségén keresztül juttatják el a felajánlást az iskoláknak, a szállításról a Külgazdasági és Külügyminisztérium gondoskodik. 

Habár a román minisztérium és a helyhatóságok biztosítják a járvány elleni védőeszközöket, a maszk fogyóeszköz, tehát minden felajánlás jó helyre kerül – fogalmazott Burus-Siklódi Botond, a pedagógusok szövetségének elnöke, aki köszönetét fejezte ki a felajánlónak és minden közreműködőnek.

A kárpátaljai magyarok számára felajánlott maszkokat a Magyar Református Szeretetszolgálat segít eljuttatni a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséghez, amely a szétosztásról gondoskodik.

A nagy értékű maszkadomány mellett történelemkönyveket is felajánlott az adományozó cég hatodik és hetedik osztályos gyerekeknek.

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Önkéntesek jelentkezését várja az Idősek Barátai Program Több önzetlen segítségre van szükség most, mint korábban Milliós felajánlás érkezett Áder Jánosék koronavírus-árvákat felkaroló alapítványához Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam