2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új MFB-hitel a kritikus helyzetben lévő ágazatoknak

A kormány döntésének értelmében a Magyar Fejlesztési Bank a lehető legrövidebb határidővel új, nullaszázalékos kamatú hitelterméket tesz elérhetővé a Covid-járvány gazdasági hatásaival leginkább érintett ágazatok vállalkozásai számára.

A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön legfontosabb célja, hogy segítségével talpon maradjanak azok a vállalkozások, melyeket a biztonsági intézkedések kedvezőtlenül érintettek, illetve felkészülhessenek a járvány utáni működésre.

A hitelt nullaszázalékos kamat mellett igényelhetik majd a vállalkozások az uniós források közvetítésére felállított MFB Pontok hálózatában. A hitelösszeg maximum 10 millió forint lehet, amelyet 10 éves futamidővel és 3 éves türelmi idő mellett igényelhetnek a vállalkozások. A hitel ügyfél által fizetendő kamata teljes futamidő alatt 0 százalék. A program keretösszege 100 milliárd forint.

A program bér, járulék, rezsi, működési költség, valamint készlet finanszírozására egyaránt felhasználható. A program részleteit a következő hetekben dolgozza ki az MFB, amely a lehető legrövidebb időn belül elérhetővé kívánja tenni a lehetőséget.

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Pécsen is tanszereket gyűjtenek Félmillió forintot adományozott a Covid-árváknak Varga Judit Pelé jótékonysági aukciót szervez a koronavírus brazil károsultjaiért Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone Három év alatt harminc százalékkal csökkent a koalák száma
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam