2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

1359: ruhaadományok helyett adományhívásokat kér a Vöröskereszt

A koronavírus-járvány hazai feltűnése óta, a fertőzést megelőző rendelkezéssekkel összhangban a Magyar Vöröskereszt 2020 márciusa óta nem fogad lakossági ruhaadományokat. Mindenkit arra kérnek, aki teheti, inkább pénzbeli adománnyal támogassa munkájukat. 

A Magyar Vöröskereszt mindenkit arra buzdít, hogy – aki teheti – pénzbeli felajánlással támogassa munkájukat a szervezet honlapján megtalálható online adományozói felületen, vagy hívja a 1359-es adományvonalat, ahol egy hívás 250 Ft segítséget jelent.

Nem kivételes esetről van szó. Az egyebek mellett roma tehetség programot működtető Új Start Alapítvány szegény falvakba is szállít adományokat. Szőke Judit, az alapítvány igazgatója arról számolt be a Népszavának, hogy a ruhaadományokkal korábban is voltak problémáik: időt és energiát vitt el, amíg a levetett, gyakran rossz minőségű holmikból kiválogatták a használható darabokat. A vírus miatt most még a fertőtlenítésre is különös gondot kellene fordítani, ami újabb terhet jelentene. 

A 1359-es adományvonalon már egyelten hívással támogathatjuk a Magyar Vöröskereszt munkáját Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Pécsen is tanszereket gyűjtenek Félmillió forintot adományozott a Covid-árváknak Varga Judit Pelé jótékonysági aukciót szervez a koronavírus brazil károsultjaiért Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone Három év alatt harminc százalékkal csökkent a koalák száma
Tovább a forrásra: nepszava.hu
Vissza
Hírfolyam