2021. február 28., Elemér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több mint száz családnak segített az elmúlt évben egy önkéntes csoport

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bicsérdi Csoportjának jelenleg kilenc tagja van, munkájukat pedig további tíz önkéntes is segíti. Bicsérd mellett Markócon, Bogdásán, Drávafokon, Gerdében, Zókon és Pécsen is folyamatosan támogatják a rászorulókat, az elmúlt évben száznál is több családon segítettek. 

A csoport tagjai az elsők között ajánlották fel, hogy maszkokat varrnak a bicsérdi lakosok részére, amelyeket aztán az önkormányzat osztott szét a lakosok között. A Spar Adni Öröm! akciójának keretein belül 115 adománycsomagnak kerestek gazdát a térségben az adventi időszakban.

De számos egyéb módon is segítették a rászorulókat: volt, hogy egy gerdei leégett családi ház lakóit támogatták a régiós központ segítségével élelmiszer-, valamint ruhaadománnyal, egy bogdásai családhoz pedig karácsonyi adományt, valamint egy felajánlásból két jó állapotú ifjúsági heverőt juttattak el. Egy bicsérdi hölgynek a munkába járáshoz nyújtottak segítséget, ő egy kerékpárt kapott.

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bicsérdi Csoportjának figyelmessége hatalmas segítség a környék rászorulói számára Fotó: bama.hu
Neked ajánljuk
A Kalicka Bistró ebéddel segít egy Covid-osztályt Több mint 100 rászoruló családnak segít a GLS és a Máltai Szeretetszolgálat A pandémiának is köszönhető, hogy csökkent az orvvadászat Dél-Afrikában A zöld szemléletű családi költségvetéssel is megismerkedhetnek a diákok az idei PÉNZ7-en Elhagyott ipartelepeken építene napelemparkokat a MEKH
Tovább a forrásra: bama.hu
Vissza
Hírfolyam