2021. február 28., Elemér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Így segít a Vöröskereszt a járványhelyzet idején Egerben

A segítségnyújtás a hideg, téli időszakban kiemelten fontos. A Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete a járványhelyzet ideje alatt is folytatja a reggeli ételosztásokat. Több alkalommal továbbítottak már higiéniai eszközöket is a rászorulók számára.

Ugyan a vírushelyzetre való tekintettel a melegétel-osztások szünetelnek – ilyenkor akár 60 fő is megjelenik az osztáson, így nem lehetne betartani a biztonságos távolságtartást –, a reggeli ételosztások továbbra is zajlanak Egerben. Ezeken általában 15 fő szokott megjelenni, és meleg teát, illetve zsíros kenyeret, időnként konzerveket is kapnak a rászorulók.

A Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezetének munkatársai tusfürdőt, törölközőt, fogkrémet, fogkefét, borotvát és egyéb tisztálkodási eszközöket is eljuttattak az egri nehéz helyzetben lévő lakosságnak az utóbbi hetekben.

Egerben 3-4 önkéntes működik közre a programok lebonyolításában, akik többnyire munkavégzés mellett járulnak hozzá a Vöröskereszt közéleti tevékenységeihez. A 65 év feletti önkéntesek védelme érdekében inkább a fiatalabb generáció közreműködését vették igénybe.

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
A Kalicka Bistró ebéddel segít egy Covid-osztályt Több mint 100 rászoruló családnak segít a GLS és a Máltai Szeretetszolgálat A pandémiának is köszönhető, hogy csökkent az orvvadászat Dél-Afrikában A zöld szemléletű családi költségvetéssel is megismerkedhetnek a diákok az idei PÉNZ7-en Elhagyott ipartelepeken építene napelemparkokat a MEKH
Tovább a forrásra: egerhirek.hu
Vissza
Hírfolyam