2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fertőtlenítőgép a kórháznak

UV-C Sanitizer fertőtlenítő készüléket adományozott a Tungsram vállalatcsoport a Tolna Megyei Balassa János Kórháznak. Ez alkalomból tartottak sajtótájékoztatót a szekszárdi Vármegyeháza dísztermében – írja a teol.hu

– A koronavírus-járvány nagymértékben meggyorsította az innovációs tevékenységet, amelyben a magyarok egyébként élen járnak a világban különböző iparágak tekintetében – hívta fel a figyelmet Süli János, a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter a rendezvényen. 

Csernoch Viktor, Süli János és dr. Németh Csaba a Vármegyeházán megtartott sajtótájékoztatón Fotó: Makovics Kornél

– Ez részben új, részben egy közel százéves technológiának a felelevenítése – utalt az adományozott fertőtlenítő készülékre Csernoch Viktor vállalatiprojekt-igazgató. – Elsődleges szempont, hogy csak olyan berendezést adhatunk ki a kezünkből, amely minden szempontból maximális biztonsággal szolgál a felhasználóknak és az embereknek – fűzte hozzá.

– Büszkék vagyunk arra, hogy százhuszonöt éves magyar vállalatcsoportról van szó – mondta a Tolna Megyei Balassa János Kórház intézményvezetője, dr. Németh Csaba az ünnepélyes átadáson. Természetesen jó lehetőségnek tartja, hogy a megyei kórház az elsők között próbálhatja ki a készüléket.

A világjárvány okozta kihívásokra válaszolva, tavaly év végén jelent meg a világpiacon az UV-C Sanitizer nevű kompakt készülék, amely az ultraibolya fény bizonyos frekvenciájának vírus- és baktériumirtó hatását aknázza ki egyszerűen kezelhető, biztonságos formában. A nagy múltú vállalat már száz éve foglalkozik az UV-C fénnyel, és tudását most az egészségügy szolgálatába állította.

A Tolna Megyei Balassa János Kórház az első vidéki egészségügyi intézmény, mely ilyen készüléket kapott, és az adományozóval együtt valós környezetben szerezhet tapasztalatokat a hatásosságáról.

Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Használt mobilokkal segíthetünk Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: teol.hu
Vissza
Hírfolyam