2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hőmérők ajándékba

A mentőautók felszerelését bővíti az a 4 db érintés nélküli hőmérő, amelyet Hiesz György polgármester, Kévés Tamás és Kárpáti István alpolgármesterek adományoztak a Gyöngyösi Mentőállomásnak – tudósít a gyongyostv.hu.

Ajándékkal érkezett a polgármester és a két alpolgármester a gyöngyösi mentőállomásra. Négy darab érintés nélküli hőmérőt hoztak, amelyek a mentőautók felszerelését bővítik a jövőben, és jó szolgálatot tesznek a koronavírus-járvány idején.

Jó szolgálatot tesz majd a mentőautóban az érintés nélküli hőmérő. Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock

– Mentőautóknak, kivonuló mentőautóknak lesz a felszerelésében. Van ugyan hőmérőnk, de ezzel nem kell fizikai kontaktust teremteni a beteggel, érintés nélkül hőmérsékletet tudunk mérni vele – mondta Fodor István, a Gyöngyösi Mentőállomás állomásvezetője.

Miután a képviselők döntöttek arról, hogy lemondanak tiszteletdíjuk egy részéről a járvány következtében kialakult helyzet miatt, a város vezetői is úgy határoztak, hogy felajánlanak fizetésükből 20-20 ezer forintot, amellyel minden hónapban más szervezetet vagy személyt támogatnak. Elsőként a Gyöngyösi Mentőállomásra esett a választásuk.

– A költségvetésnél a képviselők felajánlották a tiszteletdíjuk 10%-át. Mivel a két alpolgármester és a polgármester fizetést kap, és a bérből nem lehet elvonni, ezért önkéntes felajánlást tettünk, hogy az adózott fizetésünkből ugyanakkora összeget, mint amekkorát a képviselők is felajánlanak, vagyis 20 ezer forintot, mindhárman minden hónapban más célra fogunk felajánlani – mondta Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.

A következő hónapokban egyedülálló, gyermekét egyedül nevelő szülőket vagy fogyatékkal élőket szeretnének támogatni – tette hozzá.

Neked ajánljuk
Különleges figyelmesség a Szent Margit Kórház oltási központjában dolgozóknak Koronavírusban elhunyt bajtársaik családjainak gyűjtenek a mentők Tízezer élelmiszercsomagot osztanak ki a rászorulók között Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Tovább a forrásra: gyongyostv.hu
Vissza
Hírfolyam