2021. augusztus 3., Hermina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagyböjti élelmiszergyűjtés március második hetében

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia idén is meghirdeti Tartós szeretet elnevezésű országos tartósélelmiszer-gyűjtését, amely során a templomokban (az erre kijelölt helyen), valamint az egyházmegyei karitászközpontokban és adománypontokon várják a felajánlásokat március 7. és 14. között. 

Az összegyűlt adományokból a Karitász önkéntesei állítanak össze élelmiszercsomagokat, amelyeket még húsvét előtt eljuttatnak a rászoruló családoknak. A kisgyermekes családok esetében a csoportok édességgel, apró ajándékokkal is kiegészítik a csomagokat.

A gyűjtésbe bármilyen tartós élelmiszer – liszt, cukor, rizs, tészta, búzadara, olaj, konzervek, zacskós leves, tartós tej, keksz, édesség, lekvár, kávé, tea – felajánlásával be lehet kapcsolódni. Akár 1 kg liszt is segítség!

A gyűjtőpontok listája ide kattintva érhető el. 

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Akció Kecskeméten a könnyebb iskolakezdésért A Szent Anna-templomban is jótékonysági hangversenyt rendeztek a Covid-árvákért Leslie Mandoki koncerttel fejezte ki háláját Elbírálták a Zöld Busz Program első pályázatait Szélsőségesen alacsony a Nagy-sóstó vízszintje, beavatkozásra van szükség
Tovább a forrásra: karitasz.hu
Vissza
Hírfolyam