2021. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagyböjti élelmiszergyűjtés március második hetében

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia idén is meghirdeti Tartós szeretet elnevezésű országos tartósélelmiszer-gyűjtését, amely során a templomokban (az erre kijelölt helyen), valamint az egyházmegyei karitászközpontokban és adománypontokon várják a felajánlásokat március 7. és 14. között. 

Az összegyűlt adományokból a Karitász önkéntesei állítanak össze élelmiszercsomagokat, amelyeket még húsvét előtt eljuttatnak a rászoruló családoknak. A kisgyermekes családok esetében a csoportok édességgel, apró ajándékokkal is kiegészítik a csomagokat.

A gyűjtésbe bármilyen tartós élelmiszer – liszt, cukor, rizs, tészta, búzadara, olaj, konzervek, zacskós leves, tartós tej, keksz, édesség, lekvár, kávé, tea – felajánlásával be lehet kapcsolódni. Akár 1 kg liszt is segítség!

A gyűjtőpontok listája ide kattintva érhető el. 

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Bringabérletet kaptak a mentők ajándékba Kamionnyi adomány érkezett Tiszaderzsre Egységcsomagokkal segített a Katolikus Karitász Újabb felmérést készít az élelmiszer-hulladékról a Nébih A Coldplay környezetbarát világturnét tervez jövőre
Tovább a forrásra: karitasz.hu
Vissza
Hírfolyam