2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Összefogás az árván maradt testvérekért

Négy testvér most hirtelen maradt árva, szüleiket évekkel korábban elvesztették, a nagyszülők pedig a koronavírus-járvány alatt hunytak el rövid időn belül. A két nagyobb fiú a Bajzába jár, az iskolában elindult az összefogás, hogy segítsék őket – írja a hatvanihirlap.hu.

Négy lőrinci gyermekért indult összefogás most Hatvanban és környékén. A testvérek szörnyű tragédiákon mentek keresztül az eltelt évek alatt. Szüleiket korán elveszítették: 2013-ban édesanyjuk, két évvel később édesapjuk is meghalt. A nevelésüket a nagyszülők vették át, eddig ott éltek velük, azonban a koronavírus miatt tavaly decemberben nagypapájuk, múlt héten pedig a nagymamájuk is elhunyt. A négy testvér most még árvább lett, jelenleg nagynénjük gondoskodik róluk.

Összefogtak a tanárok és a diákok a négy testvér megsegítésére Fotó: Shutterstock

A két nagyobb gyermek, Zalán és Csanád már középiskolás, mindketten a Bajzába járnak, kiváló eredményeik vannak. Zalán tavaly TDK-versenyen országos második helyezést ért el a dolgozatával, ahol azt kutatta, miként lehetne tovább fejleszteni a magyar oktatást. Kővári Éva, Csanád osztályfőnöke elmondta: amint meghallották, hogy mi történt, azonnal összefogtak a diákok, a szülők és a teljes tantestület. Mindenkit nagyon megrázott a hír, és mindenki azonnal cselekedett.

A testvéreknek hosszú távú támogatásra van szükségük, éppen ezért a Bajzában a Diákönkormányzat azt tervezi, hogy ezentúl negyedévente tartanak nekik gyűjtést, amikor is tartós élelmiszerrel segítenék a mindennapjaikat. 

Aki pedig szeretné anyagilag támogatni őket a következő számlaszámon teheti meg: Kómárné Makó Andrea 11773391-00762696

Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Használt mobilokkal segíthetünk Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: hatvanihirlap.hu
Vissza
Hírfolyam