2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Adomány érmelléki gyerekeknek

Majdnem egytonnányi adományt juttatott el a debreceni Napraforgó Waldorf Iskola a napokban a gálospetri gyermekotthonnak – írja a civishir.hu.

Megérkeztek az adományok Fotók: civishir.hu

Az érmelléki (vagyis határon túli) intézmény a dévai Szent Ferenc Alapítvány fenntartásában áll. Mivel a koronavírus-járvány miatt Romániában is jelentősen szigorították a szabad mozgást, a gyerekek február elejéig szinte ki sem mozdulhattak az otthonukként szolgáló gálospetri kúriaépületből. Ez természetesen a működési költségeket is megnövelte, így különösen örültek az alapvetően tartós élelmiszerekből és tisztasági árucikkekből álló küldeménynek.

Mint az otthon vezetője, Kosza Erzsébet elmondta, jelenleg 24 gyermek él náluk, közülük többen még óvodáskorúak (egy kollégájával nevelik a gondjaikra bízott fiatalokat). Mivel a járvány harmadik hulláma felívelőben van, várhatóan újból „szobafogság” vár a szociális intézmény lakóira, így nagyon jól jön a debreceni küldemény a Böjte Csaba-féle alapítvány gondozottjainak.

Neked ajánljuk
18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank Mobiltelefonnal is segít a Magyar Telekom Nem kóbor kiskutya volt, amit befogadott egy amerikai család Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok Gyereknapon nosztalgiavillamos röpít Hűvösvölgybe
Tovább a forrásra: civishir.hu
Vissza
Hírfolyam