2021. április 17., Rudolf
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Adomány érmelléki gyerekeknek

Majdnem egytonnányi adományt juttatott el a debreceni Napraforgó Waldorf Iskola a napokban a gálospetri gyermekotthonnak – írja a civishir.hu.

Megérkeztek az adományok Fotók: civishir.hu

Az érmelléki (vagyis határon túli) intézmény a dévai Szent Ferenc Alapítvány fenntartásában áll. Mivel a koronavírus-járvány miatt Romániában is jelentősen szigorították a szabad mozgást, a gyerekek február elejéig szinte ki sem mozdulhattak az otthonukként szolgáló gálospetri kúriaépületből. Ez természetesen a működési költségeket is megnövelte, így különösen örültek az alapvetően tartós élelmiszerekből és tisztasági árucikkekből álló küldeménynek.

Mint az otthon vezetője, Kosza Erzsébet elmondta, jelenleg 24 gyermek él náluk, közülük többen még óvodáskorúak (egy kollégájával nevelik a gondjaikra bízott fiatalokat). Mivel a járvány harmadik hulláma felívelőben van, várhatóan újból „szobafogság” vár a szociális intézmény lakóira, így nagyon jól jön a debreceni küldemény a Böjte Csaba-féle alapítvány gondozottjainak.

Neked ajánljuk
A nagycsaládosokat segítik Orosházán Adományok kórházaknak Védőfelszerelés a karcagi kórháznak Az „élő fűnyíró” bölényeken múlhat a spanyol erdők sorsa Közel 300 szervezet vesz részt az ország megtisztításában
Tovább a forrásra: civishir.hu
Vissza
Hírfolyam