2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Számítógép Álom: túl a 700. adományon

A Számítógép Álom program egyidős a Mátrix Alapítvány megalakulásával, a szervezet ugyanis a kezdetkor célul tűzte ki, hogy megteremtse a digitális esélyegyenlőséget – írja a délmagyar.hu.

– Annak idején, 2003-ban sokaknak még csak álom volt, hogy legyen otthon számítógépük – magyarázta Rácz Anett elnök.

Tizennyolc év alatt több mint 700 számítógépet adott át rászorulóknak a Mátrix Alapítvány Fotó: DM

– Tavaly tavasszal pedig bebizonyosodott, mennyire fontos ez, hiszen a tanuláshoz és az otthoni munkához is elengedhetetlenné vált – tette hozzá. Ezért folyamatosan várják a felajánlásokat jó állapotú PC-kről, táblagépekről, laptopokról.

Az alapítvány a koronavírus-járvány első hullámában adta át az 500. számítógépet, karácsonykor pedig már a 700. eszköz is gazdára talált. Rácz Anett hangsúlyozta, hogy mindig több a pályázó, mint a rendelkezésre álló eszköz, szerencsére azonban a koronavírus sokakat ráébresztett, milyen nagy hasznát vehetik mások olyan eszközöknek, melyeket valaki már nem használ.

– A billentyűzeteknek, egereknek, sík képernyős monitoroknak is nagy hasznát vesszük, hiszen mindenkinek komplett számítógépet adunk át – mesélte az alapítványi elnök. A rászorulók pályázatait folyamatosan fogadják a bohocdoktor.com weboldalon, az azonban, hogy kinek milyen gyorsan tudnak segíteni, elsősorban azon múlik, mennyi adomány érkezik be az alapítványhoz.

Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Használt mobilokkal segíthetünk Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: delmagyar.hu
Vissza
Hírfolyam