2021. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Számítógép Álom: túl a 700. adományon

A Számítógép Álom program egyidős a Mátrix Alapítvány megalakulásával, a szervezet ugyanis a kezdetkor célul tűzte ki, hogy megteremtse a digitális esélyegyenlőséget – írja a délmagyar.hu.

– Annak idején, 2003-ban sokaknak még csak álom volt, hogy legyen otthon számítógépük – magyarázta Rácz Anett elnök.

Tizennyolc év alatt több mint 700 számítógépet adott át rászorulóknak a Mátrix Alapítvány Fotó: DM

– Tavaly tavasszal pedig bebizonyosodott, mennyire fontos ez, hiszen a tanuláshoz és az otthoni munkához is elengedhetetlenné vált – tette hozzá. Ezért folyamatosan várják a felajánlásokat jó állapotú PC-kről, táblagépekről, laptopokról.

Az alapítvány a koronavírus-járvány első hullámában adta át az 500. számítógépet, karácsonykor pedig már a 700. eszköz is gazdára talált. Rácz Anett hangsúlyozta, hogy mindig több a pályázó, mint a rendelkezésre álló eszköz, szerencsére azonban a koronavírus sokakat ráébresztett, milyen nagy hasznát vehetik mások olyan eszközöknek, melyeket valaki már nem használ.

– A billentyűzeteknek, egereknek, sík képernyős monitoroknak is nagy hasznát vesszük, hiszen mindenkinek komplett számítógépet adunk át – mesélte az alapítványi elnök. A rászorulók pályázatait folyamatosan fogadják a bohocdoktor.com weboldalon, az azonban, hogy kinek milyen gyorsan tudnak segíteni, elsősorban azon múlik, mennyi adomány érkezik be az alapítványhoz.

Neked ajánljuk
Rászorulókat láttak vendégül Debrecenben A gyerekek mentális egészségéért kampányolnak Mekkora rizikóval járnak a mindennapi használati tárgyaink? Újabb felmérést készít az élelmiszer-hulladékról a Nébih A Coldplay környezetbarát világturnét tervez jövőre
Tovább a forrásra: delmagyar.hu
Vissza
Hírfolyam