2021. szeptember 18., Diána
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Maszkok helyett oltással segít a kanizsai sminkmester

Hercsik Eszter, a több mint 20 éve Angliában élő kanizsai hölgy a korlátozások enyhítéséig az egyik leghatékonyabb módon, oltások beadásával kívánja segíteni a járvány leküzdését önkéntesként – írja a kanizsaujsag.hu

Eszter a járvány előtt elismert sminkmesterként dolgozott Fotó: Hercsik Eszter

Eszter a járvány mihamarabbi megfékezése érdekében döntött úgy, hogy önkéntesnek áll.

Gondolkodás nélkül jelentkeztem azért, hogy kikerüljünk ebből a szituációból. Úgy vélem, igenis segíteni kell egymást ebben a helyzetben, ki ahogy tud. Úgy tűnik, egy kiút van, ez pedig az oltás, ezért is végeztem el a St. John Ambulance és a NHS, az Országos Egészségügyi Szolgálat kurzusait.

Angliában sok alapítvány és önkéntes is csatasorba állt a járvány ellen, Eszter a védőoltás beadásával a kimerült ápolók és orvosok válláról próbál egy kis terhet levenni. Ahhoz, hogy az egészségügyet segítő önkéntes lehessen, online képzésen vett részt, sikeres vizsgát tett, és miután ő maga is megkapta az oltást, értesítették, hogy kezdődhet a tényleges munka is. Oltópontokon fog dolgozni számos más önkéntessel egyetemben, ahol a Pfizer és az AstraZeneca vakcinákat adhatja be az embereknek.

Eszter a lapnak azt is elmondta, bízik benne, hogy belátható időn belül helyreáll az élet, és bár az elmúlt hónapokat önfejlesztési időszakként élte meg, már szívesen visszakanyarodna a sminkelés világához. Erre a mostani tervek szerint még április közepéig várnia kell.

Neked ajánljuk
Covid-árvák kaptak ajándékokat Díjazták az egyetemi önkénteseket Egy sokoldalú illóolaj, amely egy háztartásból sem hiányozhat Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: kanizsaujsag.hu
Vissza
Hírfolyam