2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb támogató segíti a Magyar Élelmiszerbank Egyesületet

Harmincezerrel több rászoruló embernek segíthet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület annak köszönhetően, hogy a Szlovén Élelmiszerbankkal közösen sikerrel pályázott támogatásért az Intesa Sanpaolo-csoport – a CIB Bank anyavállalata – jótékonysági alapjánál.

A két szervezet a támogatást egy 80 ezer eurós költségvetésű projektben használhatja fel, amelyet az Olasz Élelmiszerbank koordinál majd.

A projekt keretében a magyar és a szlovén Élelmiszerbank átveszi azokat a folyamatokat és módszereket, amelyeket az olaszországi szervezet dolgozott ki a megsemmisítésre szánt élelmiszerek összegyűjtése és a rászorulóknak való kiosztása érdekében, ezzel is segítve a koronavírus-járvány miatt a legkilátástalanabb helyzetbe került embereket. 

Magyarországon a bankcsoport támogatásából egy új élelmiszergyűjtő központ is létesül majd Miskolcon. A hatékonyabb elosztási rendszer bevezetése és az új gyűjtőközpont létrehozása révén a program további harmincezer rászorulónak nyújthat segítséget.

A múlt évben közel 400 partnerszervezeten keresztül 250 ezer embernek juttattunk el ingyenesen több mint 8400 tonna élelmiszer-adományt Magyarországon, összesen 7 milliárd forint értékben. A most induló program és az ahhoz kapcsolódó támogatás révén új lehetőségek nyílnak meg szervezetünk előtt, amely hosszú évek óta folytat eredményes együttműködést a CIB Bankkal

– nyilatkozta Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

Adományok a Magyar Élelmiszerbank központi raktárában Budapesten 2020 decemberében Fotó: Koszticsák Szilárd
Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Használt mobilokkal segíthetünk Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam