2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Teszteket adományoztak hajléktalanoknak és rászorulóknak

Az erősödő járvány miatt a hajléktalanok és a rászoruló emberek helyzete is egyre nehezebb, ráadásul számukra a megfelelő egészségügyi ellátás is gyakran elérhetetlen távolságban van. Ezt felismerve ajánlott fel 2,5 millió forint értékben Covid antigén gyorstesztet a Pro Infectologia Alapítvány.

Mivel a járvány megfékezése szempontjából is kifejezetten fontos, hogy a fertőzőképes embereket megtalálják és elkülönítsék, a Pro Infectologia Alapítvány szakmai tanácsadói, dr. Szlávik János és dr. Lakatos Botond infektológus főorvosok javaslatára úgy döntött, hogy antigén teszteket juttat a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak.

Az antigén gyorstesztekkel hajléktalan emberek és rászoruló családok számára is lehetőség nyílik arra, hogy mindössze 15 perc alatt megtudhassák, megfertőződtek-e a vírussal.

Az adományt Szlávik János és Lakatos Botond, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosai, valamint Pataky Zsuzsanna, az alapítvány kurátora adta át Vecsei Miklós társadalmi felzárkózásért felelős miniszterelnöki biztosnak, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökének Fotó: Kovács Bence/Magyar Máltai Szeretetszolgálat
Neked ajánljuk
Különleges könyv is szerepel a Jónak lenni jó! kampány felajánlásai között Tízezer élelmiszercsomagot osztanak ki a rászorulók között Nagy Tímea vb-aranya is segíti az adománygyűjtést Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam