2022. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ruhákat gyűjtenek

A koronavírus-járvány alatt március elején tartottak először nyilvános ruhagyűjtést Kisteleken, amelyet a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat szervezett az adományozás mellett azzal a céllal is, hogy érzékenyítsék a kisteleki lakosságot.

– A ruhagyűjtés évek óta hagyomány Kisteleken, de a járvány miatt majd egy évig szüneteltettük a nyilvános formáját, illetve célzottan gyűjtöttünk adományokat – mondta Rácz Zoltánné Bukor Anita, a kisteleki Szociális Központ megbízott intézményvezetője, amelynek keretein belül működik a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat. Hozzátette, ebben az időszakban úgy kértek adományt, hogy tudták, mire van szüksége a velük kapcsolatban álló 40-50 családnak, valamint egyedülállóknak.

Tiszta, jó állapotú ruhákat folyamatosan várnak Kisteleken. Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock

A veszélyhelyzet alatt a már korábban beérkezett ruhákat juttatták el a rászorulóknak, akik maguk is elvihették a ruhákat az intézményből. – Előfordult, hogy lábbeliket, csizmákat kértünk célzottan az ismert felajánlóktól, vagy tárgyakat, eszközöket, például számítógépeket. A mostani gyűjtést követően a velünk kapcsolatban lévő famíliáknál ismerjük a szülők és a gyerekek méreteit is, és munkatársaink ennek alapján válogatják majd szét a ruhákat, készítik el a személyre, családra szabott csomagokat – ismertette a folyamatot a szakember. Hozzátette, télen a magányos időseknek is segítettek az évszaknak megfelelő meleg ruházattal.

– A gyűjtésekkel az is célunk, hogy érzékenyítsük a kisteleki lakosságot, érezzék annak a fontosságát, hogy segíthetnek a szegényebbeken. Az jó, ha már nélkülünk, hivatalos szervezetek nélkül is megteszik, például a környékükön, szomszédukban élőkkel. A kollégáimmal úgy tapasztaljuk, ez jól működik Kisteleken – közölte Rácz Zoltánné Bukor Anita.

Neked ajánljuk
Különleges figyelmesség a Szent Margit Kórház oltási központjában dolgozóknak A vírusidőszakban már minden második magyar ember vállalt kutyát Közel 40 milliót gyűjtött a Lidl a Semmelweis Egyetemnek Érdekes animáció készült arról, hogyan lélegzik a Föld (videóval) Ismét előkelő helyen végzett a fenntarthatósági listán a Schneider Electric
Tovább a forrásra: delmagyar.hu
Vissza
Hírfolyam