2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új utakat keres az önkéntességre a Talentum Alapítvány

A koronavírus az elmúlt évben számos ponton felforgatta a megszokott rutinokat, olyan tevékenységek is a digitális térbe költöztek, melyekről el sem tudtuk volna képzelni. Így járt az önkéntesség is: kénytelenek voltak új utakat keresni.

Vannak olyan tevékenységek, melyeket online is ugyanúgy lehet folytatni, ahogyan eddig működtek. Ilyen például a diákok korrepetálása

– mondta el a delmagyar.hu-nak Zsivkovitsné Gyenes Krisztina, a Talentum Alapítvány ügyvezető igazgatója. Ráadásul nagy távolságokat is át lehet hidalni az internet segítségével: egy szegedi önkéntes akár egy nyírségbeli vagy erdélyi gyereknek is tud segítséget nyújtani a tanulásban.

Emellett elkezdték kidolgozni a digitális önkéntességet is, melynek lényege, hogy a ma még csak offline elérhető dokumentumokat digitalizálják, így segítve azok minél szélesebb körű elérhetőségét.

A programnak köszönhetően múzeumi anyagok lesznek hozzáférhetők kutatók és látogatók számára egyaránt, de a színházzal is felvettük már a kapcsolatot, hogy például plakátjaik is megmaradjanak az utókor számára.

– mondta Zsivkovitsné Gyenes Krisztina.

Fotó: DM/delmagyar.hu
Neked ajánljuk
Különleges könyv is szerepel a Jónak lenni jó! kampány felajánlásai között Tízezer élelmiszercsomagot osztanak ki a rászorulók között Nagy Tímea vb-aranya is segíti az adománygyűjtést Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Tovább a forrásra: delmagyar.hu
Vissza
Hírfolyam