2022. január 27., Angelika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Maszkokat ajándékozott egy székesfehérvári patika

Ezer FFP2-es és tízezer orvosi szájmaszkot adományozott Székesfehérvár városának a helyi Szekfű Gyógyszertár, hogy a mindenki számára rendkívül megterhelő harmadik hullámban így segítsék a rászorulókat és az otthonokat.

Papp Tibor, a Pharmex Gyógyszerész Kft. ügyvezetője elmondta: az adomány apropója az, hogy március 8. óta minden közterületen kötelező a szájmaszk, a kiválasztott orvosi maszkok pedig jóval nagyobb védelmet nyújtanak, mint a textilből készültek. A harmadik hullám idejére ráadásul már sokaknak jelent anyagi megterhelést a maszkvásárlás.

A rászorulók az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központnál vehetik majd át a sebészeti szájmaszkokat, az FFP2-es maszkok pedig a városi intézményekbe kerülnek, elsősorban a szociális és idősotthonokba.

Székesfehérvár önkormányzata képviseletében Mészáros Attila alpolgármester vette át az adományt a Szekfű Gyógyszertártól Fotó: Molnár Artúr/ÖKKFEHÉRVÁR/szekesfehervar.hu
Neked ajánljuk
Közel 40 milliót gyűjtött a Lidl a Semmelweis Egyetemnek Béres Cseppet kaptak az egészségügyi dolgozók Jótékonysági futás a koronavírusban elhunyt kismama családjáért Minikonferencia a fenntartható divat és a márkaépítés kihívásairól Még tart az Ana okozta károk felmérése Délkelet-Afrikában
Tovább a forrásra: szekesfehervar.hu
Vissza
Hírfolyam