2021. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megmenekült a gyöngyösi állatkert

A koronavírus okozta nehézségek miatt nehéz helyzetbe került Gyöngyösi Állatkert a nagylelkű adományoknak köszönhetően megmenekült a bezárástól – írja a heol.hu.

Ahogy arról a lap korábban többször beszámolt, a koronavírus okozta nehézségek miatt segítségre szorult a minden bevételét elvesztő intézmény, hiszen a kiadások nem csökkentek, a téli hideg időjárás miatt pedig a rezsiköltség sokkal magasabb volt. Néhány napja már a végleges bezárás fenyegette a Gyöngyösi Állatkertet, de a  gyerekeknek és a szüleiknek hála, megmenekült. Még egy helyi óvodáscsoport is örökbefogadott egy állatot, hogy ezzel is segítsen az állatkert megmaradásában – idézi fel a lap.

Megmenekült az állatkert Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Hozzáteszik, hogy Horváth László keddi Facebook-bejegyzésében új fejleményekről számolt be: biztonságban van a Gyöngyösi Állatkert. Mint azt posztjában írja, nemcsak magánemberként, hanem képviselőként is sikerült segítséget hozni a világjárvány miatt nehéz helyzetbe került intézménynek. – Köszönöm a Mátrai Erőműnek, köszönöm minden dolgozójának, hogy első szóra nyújtottak segítő kezet: ma 5 millió forint támogatás érkezett a Gyöngyösi Állatkert számlájára, ezzel megmenekült a sok ezer gyermek és család számára oly kedves hely – írta. Köszönetet mondott továbbá minden magánembernek, szervezetnek, vállalkozásnak is, amelyek/kik szintén segítettek a bajban.

Neked ajánljuk
Összefogott a karitatív szervezetekkel a Regőczi Alapítvány Elismerték az önkéntesek munkáját Palánták a nehéz helyzetű családoknak A BKK augusztusi akciója: hétfőnként diákbérlettel kedvezményes jegy váltható az állatkertbe Úgy tűnik, az új energiacímkéket még szoknunk kell
Tovább a forrásra: heol.hu
Vissza
Hírfolyam