2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Oltóbuszokkal segít a Magyar Honvédség

Öt oltóbusszal járul hozzá a lakosság átoltottságának növeléséhez a Magyar Honvédség. Egy oltóbusszal egy nap százötven embert képesek beoltani a programban részt vevők.

Egy oltóbuszon tíz ember dolgozik majd, köztük orvosok, mentőtisztek, szakasszisztensek, felcserek és adminisztrátorok. A buszok nemcsak a honvédség, hanem a lakosság beoltásában is részt vesznek március közepétől.

Működtetésükre ugyanaz az orvosi-egészségügyi protokoll vonatkozik, mint amit az emberek az oltópontokon, a háziorvosoknál megszokhattak. Energiaellátásukat áramtermelő aggregátor segíti, tehát a jármű olyan helyen is rendelkezésre áll, ahol nem tud közvetlenül áramforráshoz csatlakozni. Az oltás után automata permetbefúvásos rendszerrel fertőtlenítik majd a járműveket. Az emberek az oltás után az izolációs, megfigyelő sátorban várakozhatnak. 

Oltásra jelentkezett katonák az MH Béketámogató Kiképző Központban bemutatott oltóbusz előtt Szolnokon 2021. március 9-én Fotó: MTI/Mészáros János
Neked ajánljuk
Különleges könyv is szerepel a Jónak lenni jó! kampány felajánlásai között Tízezer élelmiszercsomagot osztanak ki a rászorulók között Nagy Tímea vb-aranya is segíti az adománygyűjtést Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam