2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Oltóbuszokkal segít a Magyar Honvédség

Öt oltóbusszal járul hozzá a lakosság átoltottságának növeléséhez a Magyar Honvédség. Egy oltóbusszal egy nap százötven embert képesek beoltani a programban részt vevők.

Egy oltóbuszon tíz ember dolgozik majd, köztük orvosok, mentőtisztek, szakasszisztensek, felcserek és adminisztrátorok. A buszok nemcsak a honvédség, hanem a lakosság beoltásában is részt vesznek március közepétől.

Működtetésükre ugyanaz az orvosi-egészségügyi protokoll vonatkozik, mint amit az emberek az oltópontokon, a háziorvosoknál megszokhattak. Energiaellátásukat áramtermelő aggregátor segíti, tehát a jármű olyan helyen is rendelkezésre áll, ahol nem tud közvetlenül áramforráshoz csatlakozni. Az oltás után automata permetbefúvásos rendszerrel fertőtlenítik majd a járműveket. Az emberek az oltás után az izolációs, megfigyelő sátorban várakozhatnak. 

Oltásra jelentkezett katonák az MH Béketámogató Kiképző Központban bemutatott oltóbusz előtt Szolnokon 2021. március 9-én Fotó: MTI/Mészáros János
Neked ajánljuk
Pécsen is tanszereket gyűjtenek Félmillió forintot adományozott a Covid-árváknak Varga Judit Pelé jótékonysági aukciót szervez a koronavírus brazil károsultjaiért Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam