2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gasztronómia nincsteleneknek

Magyar László a vasiparban dolgozott, a felesége varrónő volt, mielőtt olyan szinten elsajátították a főzés művészét, hogy főzőversenyek díjazottjai és zsűritagjai lettek. Megálmodták és létrehozták a Szeretet Szigetét, lakomáikon pedig a legjobbat adják a leginkább rászorulóknak Kapuváron  – példaértékű, a pandémia alatt is élő összefogásról ír a thevip.hu

A cikk szerint ők „a kalocsai paprikás ételek királyai”, „a főzelékételek fejedelmei”, „a sváb ízek örökös őrzői, a Szabadtűzi Lovagrend lovagjai. Mindezeket a címeket az ÍzvadÁszok Kapuvári Gasztronómiai Egyesület magas minőségű ételeivel érdemelte ki országszerte. Nem tehetősek számára készítik őket, hanem éppen azoknak, akik a silány élelmiszert sem tudják megfizetni.

Magyar László és felesége a szegényeket szolgálja az igényes ételekkel, nagyobb ünnepeken akár több száz emberre főznek itthon, de többször láttak vendégül rászorulókat már Rómában is. Bár az egy évre tartó világjárvány a vendéglátásban felbecsülhetetlen károkat okozott, őket megőrizte a tevékenységükkel együtt.

„Amit itt helyben, Kapuváron meg lehet tenni, azt továbbra is megtesszük. 2019-ben megálmodtuk a Szeretet Szigetét, ez megvalósult és tovább él. Egy szabad téren álló szekrényben tartós élelmiszereket gyűjtünk, elsősorban a barátaink töltik fel, és akinek szüksége van rá, kivehet belőle. A zöldségesektől zöldséget, a péktől kenyeret kapunk, családok is megkérdezik, mire lenne szükségünk. Például rizzsel, liszttel segítenek, mások anyagi támogatást nyújtanak. Heti rendszerességgel mi viszünk élelmiszert a szegényeknek. Mivel egyre többen kerülnek karanténba, olyan is előfordul, hogy vasárnap délelőtt hív fel valaki, aki segítségre szorul. Ilyenkor a családi főzést is abbahagyjuk, és megyünk. Nem érezzük tehernek” – mondja Magyar László.

Készülnek a finomságok Fotó és videó: Kapuvári Ízvadászok
Neked ajánljuk
Különleges figyelmesség a Szent Margit Kórház oltási központjában dolgozóknak A Campus Fesztivál is támogatta a Regőczi Alapítványt Több országnak is segített már Magyarország a koronavírus elleni küzdelemben Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Tovább a forrásra: thevip.hu
Vissza
Hírfolyam