2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mozgalom a Covid-válság enyhítéséért

Tudósok, művészek, sportolók, közgazdászok és vállalkozók csatlakoztak az Élhető Hazánkért Társadalmi Mozgalomhoz, amely napjaink legégetőbb kérdéseiben indít párbeszédet. Az első szakmai panelbeszélgetés témája a járványhelyzet utóhatásai társadalmunkra lesz – írja a napidoktor.hu.

Többek között Fodor Rajmund kétszeres olimpiai bajnok, világbajnok vízilabdázó, Kende-Hofherr Krisztina, a TMC Management cég alapítója, motivációs tréner, Krisán László, a KAVOSZ Zrt., a Széchenyi Kártya Program irányítását végző szervezet vezérigazgatója, Kitanics Márk pszichológus, igazságügyi orvosszakértő és Liptai Claudia médiaszemélyiség is úgy döntött, hogy tapasztalatával, tudásával gazdagítja a mozgalmat, és részt vesz az első streamelt panelbeszélgetésen.

Mint írják, az Élhető Hazánkért Társadalmi Mozgalom célja, hogy hiteles szakértők bevonásával segítse a társadalmat a felelősségteljes és környezettudatos kérdések megfogalmazásában és a döntések meghozatalában. A mozgalom három fő témakörben szervez szakértői beszélgetéseket és tájékoztató kampányokat, konzultációkat. Szó esik majd társadalmi problémákról, a minőségi életvitel kérdéseiről és a környezetvédelemről. Elnöke és társalapítója Oláh Zsuzsanna közgazdász, a Magyarok a Napi Testmozgásért mozgalom alapítója.

„Ez a járvány egészségileg és érzelmileg megterhelte a világ és hazánk lakosságát, rengetegen elvesztették a munkahelyüket és az addigi életüket is. Az egyre nehezebbé váló hétköznapokban csak közös fellépéssel, közös célokkal és előre vivő tevékenységekkel tudunk élhetőbb világot teremteni” – mondta Oláh Zsuzsanna.

A beszélgetés például arra keresi a választ, milyen módon őrizhetjük meg emberi kapcsolatainkat a járvány alatt és után. Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock

A mozgalom az első nyilvános digitális beszélgetést március 26-án tartja. Mit tehetünk azért, hogy ne bénítson meg bennünket a bizonytalanság és a félelem? Milyen módon őrizhetjük meg emberi kapcsolatainkat, és hogyan tekintsünk a gazdasági folyamatokra a megváltozott világunkban? A panelbeszélgetés ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ a tudós, a vállalkozó, a művész és a gazdasági szakember szemszögéből.

A mozgalom sajtótájékoztatókon, szakmai panelbeszélgetéseken, elemző podcastokon és lakossági fórumokon keresztül próbál majd összefogásra ösztönözni. Amint lehetőség nyílik rá, roadshow-t indít szakértők és további partnerek bevonásával.

Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Használt mobilokkal segíthetünk Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: napidoktor.hu
Vissza
Hírfolyam