2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy nyugdíjas orvos önkéntes oltópontot hozott létre Pécsváradon

A helyi lakosság nagy örömére Pécsváradon önként jelentkezett egy nyugdíjas orvos, hogy oltópontot hozhasson létre, így senkinek sem kell messzire utaznia az oltásért. Az idős doktor már 600 lakosnak be is adta a vakcinát.

Bíró Ferenc nyugdíjas háziorvos engedélyt kapott a kormányhivataltól és a Pécsi Tudományegyetem klinikai központjától, hogy a 4000 fős kisvárosban oltópontot hozzon létre, így a pécsváradiaknak nem kell az oltás miatt a 25 kilométerre lévő Komlóra utazniuk. 

A város és környékének hét háziorvosi körzetéből érkeznek ide az oltásról értesítettek. A nyugdíjas háziorvosnak ráadásul már egy szintén nyugállományba vonult kollégája is jelezte, ha szükséges, ő is segít, így kétszer annyi oltást tudnak majd beadni.

Fotó: hirtv.hu
Neked ajánljuk
Négyszázötvenen futottak egy jó ügyért A véradás fontosságára hívták fel a figyelmet a banki dolgozók Ismét önkéntesek jelentkezését várja a Vöröskereszt A klímaváltozás nem veszélyezteti az emberiség jóllétét? A tudósok 99,9 százaléka szerint az emberi tevékenység felelős a klímaváltozásért
Tovább a forrásra: hirtv.hu
Vissza
Hírfolyam