2022. június 25., Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megunt ruhákkal is segíthetsz

Az Adománytaxi legutóbb az Á-Lom projekt során juttatott el nehéz helyzetű gyerekeknek ágyakat, most pedig különböző civil szervezeteknek adnak láthatóságot úgy, hogy közben fenntarthatóbb életvitelre buzdítanak. Chripkó Lili írása az Adománytaxi közösségi összefogásban megvalósult online ruhalicitjéről a wmn.hu-n.

Az Adománytaxi jótékonysági Taxi-Turijain az adományként felajánlott ruhákat lehet jelképes áron megvásárolni. Az ebből befolyt összeg pedig az alapítvány működését vagy vidéki, kisebb közösségek céljainak elérését támogatja. A korlátozások miatt ki kellett találniuk egy járványkompatibilis megoldást: ez a CLOTHER-kampány.

Pál Bori, Centropa Alapítvány Fotó: Chripkó Lili

A kampány amellett, hogy online licit, amelyen ha részt veszünk és vásárolunk valamit, jótékony célokat támogathatunk, olyan projekt is, amely a fenntartható divat népszerűsítésén túl különböző civil szervezeteknek, nonprofit vállalkozásoknak, társadalmi ügyeknek is bemutatkozási lehetőséget biztosít: a licitre felkínált ruhákat ugyanis húsz különböző szervezet képviselői, önkéntesei öltötték magukra, a ruhákra az ő divatfotóikat nézegetve licitálhatunk.

Az Adománytaxi folyamatosan, a járvány alatt is szervez vidéki adományutakat. Rendszeresen gyűjti be a felajánlott tárgyakat Budapesten, szortírozza, és vidéki összekötőin keresztül igyekszik a legjobb helyekre, a leginkább rászoruló háztartásokba eljuttatni. Így köti össze azokat, akiknél bizonyos dolgok fölöslegessé váltak, azokkal, akiknél meg ugyanazok szükségesek lennének. Az adományozóknak különösebb energiákat sem kell megmozgatniuk, hogy felajánlásaik célba érjenek, ha regisztrálnak az alapítvány oldalán, akkor a „taxi” házhoz megy, és elszállítja azokat.

Neked ajánljuk
18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank Használt mobilokkal segíthetünk Magyar találmány lehet a megoldás a paradicsomokat támadó vírus ellen A siker titka vidéken, 17. rész - Matyódesing (videó) A közelmúlt legsúlyosabb monszunja Bangladesben és Indiában
Tovább a forrásra: wmn.hu
Vissza
Hírfolyam