2021. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A járvány miatt alternatív módon zajlik az ételosztás Pécsett

Az öt éve működő pécsi Heti Betevő önkéntesei a járványhelyzet alatt sem hagyják magukra a rászorulókat: november óta az általuk főzött, bedobozolt ételeket a Pécs Bike Maffia biciklis önkéntesei viszik házhoz.

Az ország több pontján is megtalálható, önkéntesekből álló szervezet, a Heti Betevő helyi adományokból főz és oszt meleg ételt a rászoruló embereknek, 2016 óta Pécsett is. Vendégeik jobbára sokgyermekes családok és kisnyugdíjasok, de vannak köztük hajléktalanok, mozgáskorlátozottak és más miatt rászorulók.

Az uránvárosi ételosztások novemberben kerültek veszélybe a megszorítások következtében, a sorban állás helyett más megoldást kellett találni.

Együttműködésbe kezdtek hát a Pécs Bike Maffia önkénteseivel, akik ugyancsak ételt osztanak a város más területein, havi rendszerességgel, így már hónapok óta a bringás önkéntesek szállítják házhoz a Heti Betevő ételcsomagjait is. 

Pillanatkép a Heti Betevő ételosztásáról, a pandémia előtti időkből Fotó: pecsma.hu

A szervezetnél mindig van lehetőség a segítségre, várják az adományokat, és Facebook-oldalukon keresztül bármikor lehet csatlakozni különböző feladatokhoz.

Neked ajánljuk
Egymilliót gyűjtöttek a Covid-árváknak Zalaegerszegen Ezekre van a legnagyobb szükségük a nélkülöző családoknak Súlyos az esőzések és áradások hatása az áruszállításra A BKK augusztusi akciója: hétfőnként diákbérlettel kedvezményes jegy váltható az állatkertbe Úgy tűnik, az új energiacímkéket még szoknunk kell
Tovább a forrásra: pecsma.hu
Vissza
Hírfolyam