2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A járvány miatt alternatív módon zajlik az ételosztás Pécsett

Az öt éve működő pécsi Heti Betevő önkéntesei a járványhelyzet alatt sem hagyják magukra a rászorulókat: november óta az általuk főzött, bedobozolt ételeket a Pécs Bike Maffia biciklis önkéntesei viszik házhoz.

Az ország több pontján is megtalálható, önkéntesekből álló szervezet, a Heti Betevő helyi adományokból főz és oszt meleg ételt a rászoruló embereknek, 2016 óta Pécsett is. Vendégeik jobbára sokgyermekes családok és kisnyugdíjasok, de vannak köztük hajléktalanok, mozgáskorlátozottak és más miatt rászorulók.

Az uránvárosi ételosztások novemberben kerültek veszélybe a megszorítások következtében, a sorban állás helyett más megoldást kellett találni.

Együttműködésbe kezdtek hát a Pécs Bike Maffia önkénteseivel, akik ugyancsak ételt osztanak a város más területein, havi rendszerességgel, így már hónapok óta a bringás önkéntesek szállítják házhoz a Heti Betevő ételcsomagjait is. 

Pillanatkép a Heti Betevő ételosztásáról, a pandémia előtti időkből Fotó: pecsma.hu

A szervezetnél mindig van lehetőség a segítségre, várják az adományokat, és Facebook-oldalukon keresztül bármikor lehet csatlakozni különböző feladatokhoz.

Neked ajánljuk
Négyszázötvenen futottak egy jó ügyért A véradás fontosságára hívták fel a figyelmet a banki dolgozók Ismét önkéntesek jelentkezését várja a Vöröskereszt A klímaváltozás nem veszélyezteti az emberiség jóllétét? A tudósok 99,9 százaléka szerint az emberi tevékenység felelős a klímaváltozásért
Tovább a forrásra: pecsma.hu
Vissza
Hírfolyam