2021. július 31., Oszkár
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Adományok kórházaknak

Csaknem fél éve egy baráti közösség úgy döntött, hogy adományokkal segítik a kórházi dolgozókat, orvosokat, ápolókat. A lakóközösség összefogott, egy zárt Facebook-csoportot hoztak létre Támogassuk a segítőket néven, és időről időre megszervezik az adományok gyűjtését, a vásárlást és a szállítást – írja az origo.hu

A Támogassuk a segítőket csoport gyűjti az adományokat. Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Már tíz esetben vittek ajándékokat, gyümölcslevet, tejet és tartós élelmiszereket különböző kórházakba, előtte persze mindig megbeszélik az adott kórházzal, hogy mire lenne szükségük. A 72 fős csoport képviselői azt mondták az Origónak: azt szeretnék, ha a kórházi dolgozók éreznék, hogy gondolnak rájuk.

Az adományokkal szeretnék kifejezni a szeretetüket és a tiszteletüket az orvosok és a nővérek iránt.

A Szent Imre Kórház főigazgatója, Bedros J. Róbert szerint az egészségügyi dolgozók éppen az ilyen gesztusokból, a segíteni akarásból, az így megnyilvánuló támogatásból merítenek erőt a legnehezebb időkben is.

Székely Farkas és Eszter András, a baráti közösség két tagja arról beszélt az Origónak adott videóinterjúban, hogy addig folytatják, ameddig úgy érzik, szükség van rájuk. 

Neked ajánljuk
Összefogott a karitatív szervezetekkel a Regőczi Alapítvány A Covid-árváknak gyűjtöttek Elismerték az önkéntesek munkáját Olaszországi extrémek: úgy hullott az égből a jég, mint a kavics Az ausztrál bozóttüzek erősebben hűtötték a klímát, mint a koronavírussal járó leállás
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam