2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Adományok kórházaknak

Csaknem fél éve egy baráti közösség úgy döntött, hogy adományokkal segítik a kórházi dolgozókat, orvosokat, ápolókat. A lakóközösség összefogott, egy zárt Facebook-csoportot hoztak létre Támogassuk a segítőket néven, és időről időre megszervezik az adományok gyűjtését, a vásárlást és a szállítást – írja az origo.hu

A Támogassuk a segítőket csoport gyűjti az adományokat. Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Már tíz esetben vittek ajándékokat, gyümölcslevet, tejet és tartós élelmiszereket különböző kórházakba, előtte persze mindig megbeszélik az adott kórházzal, hogy mire lenne szükségük. A 72 fős csoport képviselői azt mondták az Origónak: azt szeretnék, ha a kórházi dolgozók éreznék, hogy gondolnak rájuk.

Az adományokkal szeretnék kifejezni a szeretetüket és a tiszteletüket az orvosok és a nővérek iránt.

A Szent Imre Kórház főigazgatója, Bedros J. Róbert szerint az egészségügyi dolgozók éppen az ilyen gesztusokból, a segíteni akarásból, az így megnyilvánuló támogatásból merítenek erőt a legnehezebb időkben is.

Székely Farkas és Eszter András, a baráti közösség két tagja arról beszélt az Origónak adott videóinterjúban, hogy addig folytatják, ameddig úgy érzik, szükség van rájuk. 

Neked ajánljuk
Használt mobilokkal segíthetünk Használt mobilokkal segíthetünk A tengeri vírusok is a segítségünkre lehetnek Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam