2021. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Adományok kórházaknak

Csaknem fél éve egy baráti közösség úgy döntött, hogy adományokkal segítik a kórházi dolgozókat, orvosokat, ápolókat. A lakóközösség összefogott, egy zárt Facebook-csoportot hoztak létre Támogassuk a segítőket néven, és időről időre megszervezik az adományok gyűjtését, a vásárlást és a szállítást – írja az origo.hu

A Támogassuk a segítőket csoport gyűjti az adományokat. Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Már tíz esetben vittek ajándékokat, gyümölcslevet, tejet és tartós élelmiszereket különböző kórházakba, előtte persze mindig megbeszélik az adott kórházzal, hogy mire lenne szükségük. A 72 fős csoport képviselői azt mondták az Origónak: azt szeretnék, ha a kórházi dolgozók éreznék, hogy gondolnak rájuk.

Az adományokkal szeretnék kifejezni a szeretetüket és a tiszteletüket az orvosok és a nővérek iránt.

A Szent Imre Kórház főigazgatója, Bedros J. Róbert szerint az egészségügyi dolgozók éppen az ilyen gesztusokból, a segíteni akarásból, az így megnyilvánuló támogatásból merítenek erőt a legnehezebb időkben is.

Székely Farkas és Eszter András, a baráti közösség két tagja arról beszélt az Origónak adott videóinterjúban, hogy addig folytatják, ameddig úgy érzik, szükség van rájuk. 

Neked ajánljuk
Rászorulókat láttak vendégül Debrecenben Díjazták az egyetemi önkénteseket Mekkora rizikóval járnak a mindennapi használati tárgyaink? A videójátékok környezeti lábnyomán is faraghat a Microsoft Továbbra is problémát jelent a nitrátszennyezés Európában
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam