2021. október 15., Teréz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Művelődésszervezők is segítenek

A járvány miatt szinte munkanélkülivé vált művelődésszervezők ajánlották fel önként a segítségüket Kőbányán, a vakcinával kapcsolatos adminisztrációs feladatokat végeznek – írja a metropol.hu.

A művelődésszervezők a háziorvosoknak segítenek az adminisztrációs feladatokban. Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock

A járvány harmadik hulláma idején nemcsak a kórházakon van óriási teher, hanem az oltások folyamatos beadása miatt a háziorvosokon is. Ezért döntöttek úgy a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ művelődésszervezői, hogy a korlátozások miatt felszabadult szabadidejüket hasznosan töltik, és besegítenek az adminisztrációban – írja a lap.

„A sajtóban folyamatosan lehetett hallani, hogy a háziorvosoknak milyen megnövekedett adminisztrációs tevékenységük van a vakcinák beadása miatt. Mi most sajnos nem tudunk úgy dolgozni, ahogy szoktunk, a kollégák nagy része home office-ban van, van szabad kapacitásunk, és ezt szerettük volna felajánlani segítség gyanánt. Megkerestem a mi üzemorvosunkat, aki háziorvos is Kőbányán, és elmondtam neki az elképzeléseinket. Nagyon örült neki, és persze megerősített, hogy valóban nagyon sokat kell adminisztrálniuk a sok telefonálás és az oltás után kitöltendő kis lapocskák miatt – mondta a Kőbányai Híreknek Győrffy László, a Kőrösi ügyvezetője, hozzátéve, hogy hat kolléga is szívesen vállalta a feladatot, amelyet addig folytatnak, amíg szükség nem lesz rájuk.

Neked ajánljuk
Rászorulókat láttak vendégül Debrecenben Díjazták az egyetemi önkénteseket Mekkora rizikóval járnak a mindennapi használati tárgyaink? A videójátékok környezeti lábnyomán is faraghat a Microsoft Továbbra is problémát jelent a nitrátszennyezés Európában
Tovább a forrásra: metropol.hu
Vissza
Hírfolyam