2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Segítségnyújtás a frontvonal hőseinek

A járvány kitörése óta nélkülözhetetlen munkát végző Országos Mentőszolgálat és az Ökumenikus Segélyszervezet működését segíti 40 millió forint pénzadománnyal a Szentkirályi Magyarország és a PepsiCo – írja a 24.hu.

A koronavírus-járvány harmadik hulláma zajlik hazánkban, ezért az egészségügyi intézmények és segítő szervezetek megfeszített munkájára továbbra is kiemelten szükség van. Ennek biztosítása érdekében a Szentkirályi Magyarország és a PepsiCo összesen 40 millió forint adományt juttatott két, frontvonalban tevékenykedő szervezetnek.

20-20 millió forintot kapott a két szervezet Fotó: szentkiralyi.hu

Az egyenként 20 millió forint értékű adományt a Szentkirályi Magyarország juttatja el a vírus elleni védekezésben és a segítségnyújtásban kiemelt szerepet vállaló szervezeteknek. Az Országos Mentőszolgálat esetében az életmentéshez nélkülözhetetlen defibrillátorkonfigurációkban és ehhez kapcsolódó kiegészítőkben ölt testet az adományként kapott összeg. A másik támogatott, az Ökumenikus Segélyszervezet az adományból krízishelyzetbe került családok százait támogatja élelmiszer- és higiénés csomagokkal, átmeneti otthonokban élő családok – a pandémia miatt jelentősen megnövekedett – ellátási költségeihez járul hozzá, valamint több központjukat szereli fel az online kapcsolattartáshoz szükséges informatikai eszközökkel.

Neked ajánljuk
Különleges figyelmesség a Szent Margit Kórház oltási központjában dolgozóknak Koronavírusban elhunyt bajtársaik családjainak gyűjtenek a mentők Tízezer élelmiszercsomagot osztanak ki a rászorulók között Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam