2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ajándékcsomagok Covid-osztályon dolgozóknak

Több százan vesznek részt abban a kezdeményezésben a Mommynity nevű facebookos anyaközösségben, amely a Covid-osztályokon dolgozóknak egy-egy csomagon keresztül szeretné megmutatni: számítanak, és fontos a munkájuk – írja a telex.hu

Nemrég több mint harminc kórházba juttattak el 60–100 ezer forint értékű csomagot az anyák, bennük kávéval, energiaitallal, gyerekrajzzal vagy képeslappal.

A kezdeményezés egy kérdésből nőtte ki magát. Janklovics Natasa ugyanis arról érdeklődött a csoportban, tudja-e valaki, hogyan lehet ajándékot, csomagot bejuttatni a Covid-osztályon dolgozóknak.

„Most voltam éves szűrővizsgálatokon, és nagyon helyes, kedves, jókedvű orvosaim vannak, de most azt láttam, hogy ezek az emberek teljesen kivannak, pedig ők nem is a frontvonalban dolgoznak. Ez teljesen letaglózott. A férjemmel addig is beszéltünk róla, hogy mit élhetnek át azok, akik ott vannak, ezután pedig eldöntöttük, hogy viszünk csomagot egy-két helyre, ami hozzánk közel van, csak hogy érezzék a szeretetet.”

Fotó: Mommynity/Ági

Kérdésére tömegek csatlakoztak hozzá. Janklovics Natasa azt mondta, mostanra több százan vesznek részt a kezdeményezésben: van, aki bevásárol és szállít, más pedig pénzt tesz bele. Összesen több mint 30 kórházba jutott már csomag. Arról, hogy mi kerüljön ezekbe, ápolónőket, orvosokat és orvosfeleségeket kérdeztek, akik a csoport tagjai, vagy akiknek hozzátartozója Covid-osztályon dolgozik. Így került a csomagokba kávé, energiaital, zabszeletek, nedves törlőkendők, izotóniás italok, lélektani segítségként pedig gyerekrajzok és képeslapok is, sokan pedig a mentesen étkezőkre is gondoltak.

Hogy mennyire van igényük erre a dolgozóknak, azt Janklovics Natasa szerint jól mutatja a Covid-osztályon dolgozó ápolónők reakciója a csoportban.

„Amikor kérdeztük őket, mit szeretnének, mire volna szükségük, azt írták: már önmagában az nagyon sokat számít nekik, hogy egyáltalán gondolunk rájuk, hogy ezen dolgozunk.”

Neked ajánljuk
Használt mobilokkal segíthetünk Használt mobilokkal segíthetünk A tengeri vírusok is a segítségünkre lehetnek Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam