2021. október 28., Simon, Szimonetta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az online tanulásban is segíti a rászoruló gyerekeket az Ökumenikus Segélyszervezet

A hosszan elhúzódó járványhelyzetben a segélyszervezet nem csupán tárgyi adományokkal segíti a rászoruló családokat, hanem többek között digitális úton is támogatást nyújt rászoruló gyerekeknek a tanulásban, a felzárkózásban. Tanulópár programjukban 42 középiskolás és 26 általános iskolás vesz részt.

A tavaly novemberben indult és folyamatosan bővülő online Tanulópár program öt településen nyújt segítséget az ott élő gyerekeknek: Felsődobszán, Boldogkőújfalun, Kastélyosdombón, Lakócsán és Orosházán.

Jelenleg 42 (9–12. osztályos) gimnazista segít egyedül vagy párban 26 (5–8. osztályos) általános iskolásnak.

A korrepetálás hetente két alkalommal történik abból a zömében matematika, magyar, idegen nyelvi, illetve természettudományos tárgyból, amit az általános iskolás diák megjelöl.

A hátrányos helyzetű tanulók több esetben internetet biztosító SIM-kártyával ellátott tabletet is kapnak kölcsönbe, többen pedig az Ökumenikus Segélyszervezet intézményeinek internetkapcsolatát, illetve infrastruktúráját tudják igénybe venni.

A tanulópárokat a segélyszervezet fel is készíti a programba való bekapcsolódás előtt, egy mentor pedig folyamatosan rendelkezésre áll, hogy a felmerülő kérdésekre választ adjon. A résztvevők visszajelzései alapján sok esetben néhány hónap elteltével látható volt az osztályzatokon is a javulás.

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Négyszázötvenen futottak egy jó ügyért A véradás fontosságára hívták fel a figyelmet a banki dolgozók Ismét önkéntesek jelentkezését várja a Vöröskereszt Glasgow-ban új pályára kellene állítani a klímavédelmi törekvéseinket Éheznek és pusztulnak a manátuszok Floridában
Tovább a forrásra: beol.hu
Vissza
Hírfolyam